fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Terence Hill elmotorozik a spanyol sivatagba – Nevem: Thomas

Nevem: Thomas“Richárd a Wild-ból” így látta a Nevem: Thomas-t

Előszór azt éreztem, körülbelül a film közepén, hogy elvettél másfél órát az életemből. A vége előtt tíz perccel azt mondtam magamban, hogy meg kellett nézni, afféle kötelező olvasmányként. Az unalmas filmek ismerete is hozzáad valamit a műveltséghez, legalább saját véleményt alkothatok, ha szóba kerül. Az utolsó másodpercben viszont összeállt. De tényleg az utolsó másodpercben, akkor viszont megkönnyeztem. A “barátomnak, Budnak” mondatnál.

Eleinte azt hittem, a film másolni akar. Egyveleg a Nevem Senki, A kis herceg, Zabriske Point meg a bunyós Terence Hill filmekből. Aztán gyanús lett, hogy a karaktereknek miért nincs fejlődése? Mintha nem tanulnának az eseményekből, pedig a dramaturgia szabályai szerint ez hiba lenne.

A film kétharmadánál jöttem rá, hogy nem másol, hanem asszociál. A filmek ismerete nélkül nem megy át a mondanivaló.

Már a címadás is asszociáció. Nevem: Thomas. A felirat szerint viszont (Mein name ist somebody) Nevem Valaki. Akiről végül semmit nem tudunk meg. Tényleg Senki, a barátok adják neki a Thomas nevet, mert előttünk soha ki nem derülő módon a korábbi élete nem szerencsés. Pedig a képek alapján nem egy nyomorgó figura.

Szürreális a két főszereplő, irreális reakciókkal. Volt ilyen világfájdalom barátnőm, nem lehet velük együtt élni. Nincs olyan türelmes ember, aki így elviseli. Thomas apostoli türelme irreális.

Azt észrevetted, milyen finom utalások vannak a személyiségekre?

Thomas a végtelen türelmű, aki nem tud elpusztítani egy skorpiót. Ami viszont folyton felbukkan az útján, mint a lány. A lány eteti a hangyákat, utolsó hangya barátját viszont felfalja egy madár, és őt ez boldoggá teszi. Nem jó vele barátkozni. Inkább hazatér a Kis Herceg útján.

Ő csak megölni tudja a barátságokat. Lop azoktól, akik először felveszik, lop Thomastól. Ennek nem lehet jó vége. Vesd össze a Man in black 3 egyik mondatával: Ahol halál van, ott halál van. Nincs segítség.

A stáblista adja meg mindenre a magyarázatot. Terence Hill a producer és a rendező. Két elválaszthatatlan, mégis teljesen különböző ember története, akiket a halál sem tud elválasztani. Hill önmegvalósítása a Nevem: Thomas. Emléket állított a barátjának.

Az látszik, hogy Hill nem akar már a vigyorgó, fiatal csibész lenni. A szigorúan néző, öreg bölcs szerepe viszont nem annyira hiteles. Szerintem. Nekem hiányzik a mosoly a filmből. Egy kis derűvel talán könnyebben érthető lenne a Nevem: Thomas.

Nem csajozós film. Az biztos, hogy olyan nővel kezdenék tartósan (ha nem lenne Tünde), aki nem unatkozik, miközben megnézi velem. Az viszont biztos, hogy nem ez után következne az első szex.

 


Képek forrása

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x