fbpx

Terence Hill elmotorozik a spanyol sivatagba – Nevem: Thomas

Nevem: ThomasA bonyodalom akkor kezdődik, amikor Thomas összetalálkozik Luciával, egy zűrös fiatal lánnyal, aki végül még a sivatagban is a nyakán marad. Lucia egyébként rutinos motoros – valószínűleg ez olasz sajátosság lehet – hogy egy alkalommal simán lenyúlja Thomas Harley-Davidson Delux motorját. Majd később inkább beszerez egy ütött-kopott Yamaha Viragot magának.

Én is ekkor kezdtem elveszteni a fonalat. A fentiek közül egyik nyelvből sem vagyok annyira profi, hogy tökéletesen követni tudjam a Lucia fecsegését. Persze azért végignéztem, és a film végén azon gondolkodtam, hogy ez most vagy nagyon rossz film, vagy nagyon jó, csak nem értettem a lényeget.

Néhány nap múlva megtaláltam a videán szinkronizálva is, úgyhogy immár a férjemmel az oldalamon megnéztük ismét.

A filmet a Videán meg tudod nézni szinkronizálva:

Azt kell hogy mondjam, hogy a film így is kicsit lassú, amit ellensúlyoznak a szép tájak. A férjem nagyon élvezte, egyrészt mert ő is nagy rajongója a Bud Spencer-Terence Hill filmeknek, másrészt ő is felismerte a helyszíneket, ahol együtt jártunk. Azt mondja, bakancslistán van nála, hogy még egyszer az életében bejárjon egyedül egy hasonló utat. Mondom EGYEDÜL, és ezt nem esett jól hallanom.

Abban, hogy miről is szól valójában a film, még másodszori nézésre sem voltam biztos. Nyilván ez egyfajta búcsúnak is tekinthető, bár az is lehet, hogy épp egy visszatérés, mivel Terence Hill mostanában szívesen rendez filmeket. Bár akárhogy is nézzük, idén már 81 éves.

Nem véletlen a sok ismerős helyszín, és most nem magunkra gondolok, hanem arra, hogy sok spagettiwesternt forgattak anno Spanyolországban. Ezt a filmet most konkrétan az Almadrabillas Parkban készítették. Ha esetleg valaki arra jár mostanában, lőjön pár fotót!

Miután már alaposan túlgondolkodtam a történetet, segítséget kértem volt Wild magazinos kollégámtól, Porpáczy Richárdtól, aki nagy rajongója és értője a filmeknek.

Ha érdekel az ő véleménye a filmről, lapozz, de csak saját felelősségre, mert innentől akár SPOILER is előfordulhat!

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x