fbpx

Gepárdok és BMW

bmw s1000rr 02Április elején a német sztárfényképész, Markus Hofmann közös fotósorozaton örökítette meg a 2009-es superbike világbajnokságon idén először induló BMW S 1000 RR motorkerékpárt, Bonka Steinhauser szupermodellt és az állatvilág leggyorsabb képviselőit, két gepárdot.

A koncepció megalkotásában közreműködött a híres német designer duó, Johnny Talbot és Adrian Runhof is. Markus Hofmann gyakran hívja segítségül a természetet, amikor különböző termékek fotózását készíti, de igen ritka az, amikor olyan sorozatot készíthet, ahol ötvözni tudja a természetet, a technológiával és a divattal. A különleges képek elkészítéséhez a közelmúltban bemutatkozott S 1000 RR superbike-ot, Bonka Steinhauser szupermodellt és két gepárdot állított kereszttűzbe.

 

Az exkluzív fotózás egyáltalán nem volt veszélytelen, de a müncheni stúdióban végül fantasztikus képek születtek, amelyekkel kapcsolatban Markus a következőket mondta el: „Három kedvenc témám: a természet, a divat és a technológia. Már jó ideje szerettem volna egy fotósorozaton egymás mellé állítani ezt a három különböző világot, ezért is volt számomra különleges ez a munka. Egy képen szerettem volna ábrázolni a sebességet, az eleganciát és a szépséget, ezért is hívtam segítségül a természet leggyorsabb képviselőit, a gepárdokat. Egy modellválogatáson rögtön elbűvöltek Bonnie szemei, aki szintén tökéletesen beleillett a koncepciónkba. Ezek után már csak olyan technikai eszközt kellett találnom, ami teljes összhangban lesz a kép szereplőivel. Ekkor láttam először a BMW S 1000 RR carbonból készült karosszériáját és azonnal összeállt fejemben a kép. A motor minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik: gyors elegáns és gyönyörű” – állítja a művész.

Az S 1000 RR és a két vadállat fotózását Dr. Nils Ismer, a Sröhen Vadaspark munkatársa is igen izgalmasnak találta: „Az emberek nagy része el sem tudja képzelni, milyen lehet ilyen nagymacskákkal dolgozni. A fotózás előtt egy órával elvonultunk egy külön szobába velük, ahol megetettük, megitattuk és szoktattuk a körülményekhez Kanyut és Bongot, a két hím gepárdot. Bonnie, a modell fél órával a munka megkezdése előtt találkozott először velük, és bár kezdetben kicsit tartott tőlük, később sikerült teljesen megbarátkozniuk egymással. Amikor beléptünk a stúdióba, szinte megdermedt a levegő Bongoék tekintetétől. A fotózás közben nagyon kellett vigyáznunk, nehogy valaki hirtelen mozdulatokat tegyen. Markus számára volt a legnagyobb a kihívás, mivel a vakukat is úgy kellett beállítani, hogy ne zavarják az állatokat és csak igen óvatosan mozoghatott a teremben” – emelte ki Dr. Nils.

A nem mindennapi fotózás után Bonnie Steinhauser a következőket mondta: „Először nagyon ijesztőnek találtam, hogy ilyen vadállatokkal kell együtt modellt állnom, de szerencsére rövid idő alatt megszokták, hogy a közelükben vagyok és jól tudtunk együtt dolgozni. Ez egy fantasztikus és emlékezetes fotózás maradt számomra, egy igazi különleges élménnyel lettem gazdagabb” – mondta el a szupermodell.

Idő közben világpremierjét tartotta a BMW Motorrad superbike versenymotorjának szériaváltozata is, az S 1000 RR, amely egy újabb mérföldkő a márka életében. A 142 kW (193 LE) teljesítményű és feltankolt állapotában mindössze 204 kg tömegű (száraz tömege 183 kg, verseny-ABS-szel együtt 206,5 kg) modell már rendelhető a hivatalos magyarországi márkakereskedésekben.bmw s1000rr 07bmw s1000rr 01bmw s1000rr 08bmw s1000rr 03bmw s1000rr 04

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x