fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Kárpáti farkasok énekei

kp1KormornA 33. évébe lépő hazai etno rock szupergrupp, a Kormorán júniusban nagykoncertre készül. A különleges látványtechnikai megoldásokkal fűszerezett előadás átfogó válogatást nyújt az elmúlt évtizedek legkedveltebb Kormorán dalaiból.

Kormorán zenekar június 13-án nyárköszöntő nagykoncertet tart a budapesti Testnevelési Egyetem (TF) Atlétikai Csarnokában. A Koltay Gergely vezette együttes nagyszabású fellépésének a mottóját az erdélyi testvérzenekarral, a TransylManiával való közös fellépés terve ihlette. „Az Összetartozás Koncertjén” a magyarországi és az erdélyi etno rock sikercsapat egymás után mutatja meg, hogy a Kárpát-medencében a hagyományos és a modern értékek a ma zenéjében egyszerre megfogalmazhatók.

 

Az elmúlt évtizedek legkedveltebb Kormorán dalai mellett felcsendülnek majd a tavaly megjelent „Farkasok éneke – Himnuszok rossz időkben” című lemezről ismert szerzemények is. A székelyföldi TransylMania pedig három lemeze legsikerültebb dalaiból szemezget az anyaországi közönség számára. A rendezvényen kézműves vásár és hagyományos magyar ételeket kínáló lacikonyha is hívogat majd, valamint megnézhetjük a Somogyi György fotográfiáiból összeállított kiállítást. A képek a tavalyi Kurultájon készültek.

A budapesti koncert után a Kormorán nyári koncertsorozatota a következő helyszíneket érinti majd: június 17-én Kecskeméten (az Animációs Fesztiválon), 27-én Somogyváron, 29-én Csongrádon, július 11-én Szentendrén, 12-én Siófokon és 13-án az erdélyi Szatmárnémetiben. Július 18-án Agárd, 24-én pedig a Karcagi Rockfesztivál következik, hogy aztán Koltay Gergőék augusztus 7-én a székelyföldi (gyergyói) EMI Táborban is fellépjenek. Számos más koncerthelyszín mellett augusztus 15-én Pápa, 16-án a felvidéki Gúta, 18-án a szintén Szlovákiában található Somorja ad helyet a Kormorán hangversenyének. A nyártól a zenekar augusztus 19-én Keszthelyen, 23-án Harkányon és 29-én Sitkén, a hagyományos rockfesztiválon búcsúzik.

A Kormorán nagy erőkkel készül a csapat egyik énekesnője, Tóth Renáta szólólemezére, amely a nyár végén lát napvilágot. A rhythm’n blues albumra a Kormorán szerzői mellett Alapi Istán (Edda), Patai Tamás (Republic) és Csillag Endre írnak dalt; Tóth Reni pedig egy duettet is énekel Pataky Attilával.kormoran plakat

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x