fbpx

Szilágyi Tünde

Előtte már egy fél éven át nézegettem használt motorokat, ismerősöket mindig vittem magammal, de nem jártam szerencsével, vagy az árban nem tudtunk megegyezni, vagy műszakilag beszéltek le a motoros ismerősök a vételről. Rengeteg cikket, könyvet, motoros fórumot olvastam a használt motor vásárlás témában és 2011 februárjában egy hirdetés alapján egyedül elmentem és beleszerettem a CBF 250-esbe.

A vásárlásnál az ösztöneimre hagyatkoztam, mintsem a műszaki feltételekre. Olvastam, hogy meg kell nézni a motor tulajdonosát emberileg, mert sokat elárul. Igen ám, csak azt nem vettem figyelembe, hogy anno őt is palira vették és sikerült bevásárolnom egy olyan motort, ami kívülről nagyon rendben volt, de egy agyontaposott futármotor volt, mint utóbb a szerelőm megállapította. Nagyon el voltam kenődve, hogy az addig összespórolt pénzem kárba veszett és már azt hittem végre a saját mocimon motorozhatok erre tessék, jól bevásároltam.

Akkor sok mindent megtanultam, hogy milyen árulkodó jelekből vehettem volna észre akár én is, hogy ezt a motort nem szabad megvenni. Így tanulópénznek tekintettem a történetet és nem adtam fel. Az egyik Honda szalon használtmotor beszámítás akciót hirdetet új motorvásárlás esetén. Elmentem hát, elvittem ezt a csodát és persze töredékéért, mint amennyiért vettem beszámították egy teljesen vadiúj Honda CBF 125-ösbe. Már el sem hittem, amikor a szalon előtt megkaptam a kulcsait és ráülhettem egy olyan motorra, amibe már tényleg bátran beleszerethetek, mert nem fog csalódást okozni.

Azóta már túl vagyunk együtt pár ezer kilométeren és imádom. Fontosnak tartottam, hogy képezzem a motoros tudásomat és a Safety Hungary vezetéstechnikai tréningje sokat segített, hogy még magabiztosabban menjen a motorozás. Azonban folyamatos gyakorlás és fejlődés szükséges, mert motoron mindig résen kell lenni. Sajnos kevesebbet van alkalmam motorozni, mint szeretném, mert se a férjem, se a barátaim nem motoroznak, de amikor csak tehetem, felpattanok a nyeregbe és élvezem a határtalan szabadságélményt, amit ez a hobbi nyújtani tud.

Röviden ennyi volt az én motorozásom története, azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy rám hatványozottan igaz a Honda jelmondata – The Power of Dreams – az álmok ereje, mert végig kitartottam és megérte, mert motorozni igenis fantasztikus dolog. almaimereje2almaimereje3

 

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x