fbpx

Sportos motorozási élmény, könnyű kezelhetőség és egyedülálló felszereltség a BMW-től


bmw f900 2020 16Acél hídváz, könnyű műanyagtank és extrafelszereltségként Dynamic (ESA).

Az F-széria GS modelljeihez hasonlóan az új F 900 R és az F 900 XR is egy acél hídvázra épült, amely a motort teherviselő elemként integrálja, az üzemanyagtank pedig a motoros előtt helyezkedik el. Az első keréknél egy fordított (Upside-down) teleszkópvilla, hátul pedig egy központi rugózású kétágú lengőkar dolgozik.

A motorgyártásban egyedinek számít a könnyített, műanyagból készített üzemanyagtank, amely 15,5 liter űrtartalmú az F 900 XR, és 13 liter űrtartalmú az F 900 R esetében. Az acélból készült hátsó vázat is újratervezték az F 900 R-re és az F 900 XR-re, így a motor hátsó része optikailag rövid és keskeny. Amíg a sportos használatra optimalizált új F 900 R rövidebb rugóúttal rendelkezik, addig az új F 900 XR rugóútja hosszabb, így növelve a kényelmet és felhasználás körét.

Az extrafelszereltségként elérhető, és ebben a kategóriában közel egyedülállónak számító BMW Motorrad Dynamic ESA (elektronikus futóműállítás) által magasabb szintre lép a komfort és a motorozás élménye, valamint a túrázás és az utasszállítás lehetősége. Segítségével a hátsó rugóstag a vezetési mozdulatoktól függően automatikusan a külső körülményekhez igazítja a lengéscsillapítást.

A középkategóriában egyedülállónak számító adaptív kanyarvilágítás a Headlight Pro csomag részeként extrafelszereltségként rendelhető. A nagyteljesítményű LED-világítás a motor egészén az alapfelszereltség része.

További biztonságot kínál az adaptív kanyarvilágítás, amely a középkategóriában egyedülállónak számít, és gyári extrafelszereltségként rendelhető. Ennek köszönhetően a motoros a kanyarokban jobb megvilágítást élvezhet, és ezáltal éjszaka még biztonságosabban vezethet. Az új F modellek az alapfelszereltség részeként tartalmazzák a LED-technológiát.

Jól látható 6,5 colos színes TFT-kijelző BMW Motorrad Connectivity-vel alapfelszereltségként.

bmw f900 2020 7A műszerfal kialakításánál a BMW Motorrad fejlesztői nagy gondot fordítottak a láthatóságra –a szélsőséges látási viszonyokat is figyelembe véve. Ráadásul az információk megkülönböztetése, a megjelenítés minősége és a felhasználóbarát kezelhetőség páratlan. A kijelzőn lévő grafikákat kifejezetten a sportos motorozáshoz tervezték. A Pro menetprogramokkal további központi kijelzők érhetőek el. A középkategóriában szintén egyedülálló a BMW Motorrad Connectivity, amely menet közben lehetővé teszi a telefonálást, a zenehallgatást, vagy éppen a navigációs rendszer használatát.

Tökélyre fejlesztett ergonómiai háromszögek a dinamikus motorozási élmény érdekében, valamint a kategóriára jellemző kiváló szél- és időjárás-védelem az F 900 XR esetében – a túrákhoz és nagyobb utazásokhoz.

Az F 900 R egy dinamikus roadsterhez méltó, különösen sportos, aktív üléspozíciót kínál.

Az F 900 XR a túrázások és utazások során aktív és mégis pihentető testtartást tesz lehetővé. Az elülső burkolatba épített állítható szélvédő a sportos megjelenést és az ideális védelmet ötvözi.

A különböző alacsony és magas üléspozíciók és az opcionálisan elérhető további alacsonyított üléspozíciók biztosítják azt, hogy a motoros testmagasságához lehessen szabni a motort.

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x