KiemeltMotorokMotorozás

Spórolj a költéseiden itthon és külföldön is a Revoluttal

Revolut bankkártya spórolj a költéseiddel itthon és külföldön isA hétvégi szezonnyitó börzénken természetesen szóba kerültek a nyári tervek, és úgy tűnik, sokan közülünk terveznek motoros túrát külföldre is. Ha az ember olyan országban jár, amelyi még nem csatlakozott az eurozónához, akkor gondot okozhat a pnvváltás, meg az, hogy mit csinálj a megmaradt, átváltott pénzeddel utána. Csak szólok, manapság már nem is kell átváltani.

Igazából ott kezdődött a beszélgetés, hogy szóba került a tavaly októberi fiaskóm egy ismeretlen webáruházzal, amelyik csak ú, a kétfaktoros azonosítást iskihagyva, levont a számlámról 17000 Ft-ot. Amikor reklamáltam, hogy én nem is jártam még ezen az oldalon, akkor annyit mondtak, hogy viszont most, hoyg van előfizetésem, levásárolhatom náluk ezt a pénzt. De nem akartam.

Hosszas levelezés után visszautalták a levont összeg felét, és azért, hogy a folyamatos előfizetést (mármint hogy onnantól minden hónapban levonják ezt a 42 Eurót, ha jól emlékszem), még 3000 Ft-ot levontak a számlámról.

Természetesen ezután letiltottam azt a kártyát, sőt, azóta meg is szűntetem ezt a számlát, bár nem csak ez volt az ok. Így is maradt három kártyám, minek fizessem a számlavezetsési díjat annyi helyen.

Azóta szigorításokat vezettem be. Például az online költéseimet átcsoportosítottam a Revolut kártyámra. Ezt a kártyát még akkor igényeltem, mikor Spanyolországba mentünk motorozni 2019-ben. (Pont március közepe volt… mennyivel jobb lenne most is ott, mint it az esőben.)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tavaszból a még tavaszabba – motoros hosszú hétvége Andalúziában

Akkoriban hallottam először a Revolutról, hogy a legalacsonyabb áron lehet devizát váltani az appon keresztül, így fölösleges készpénzt vinni, mindenhol lehet fizetni a kártyával. A kártyaigénylés egyébként ingyenes, és a számlavezetés is. Ne kérdezd, hogy akkor miből élnek…

Akkor, Spanyolországban tényleg mindehol tudtam fizetni a kártyával. Az is jó benne, hogy nem kell rajta pénzt tartani, hanem egy mozdulattal fel tudod tölteni a lakossági kártyádról azt az összeget, amit épp el akarsz költeni. Nekem az Erste számláról ingyenes volt a feltöltés akkor – most nem tudom, ezügyben mi a helyzet.

Azután legközelebb Horvátországban használtam, majd tavaly Ausztriában, de itthon sohasem. A jó az, hogy ezalatt nem kellett havi számlavezetési díjat fizetnem érte, pedig az ingyenes verziót használom, de van fizetős lehetőség is, az sokkal több szolgáltatást biztosít.

Tesztmotorozással egybekötött szülinapi túra a nyugati országrészben

Most, hogy a lakossági számlámat meghekkelték, úgy döntöttem, nagyobb figyelmet fordítok a Revolut kártyámnak. Például szép lassan átcsoportosítom az automatikus fizetéseket, mert ha esetleg valamelyik szolgáltatónál nem lehet lemondani az előfizetést, a Revoluton van egy olyan lehetőség, hogy letiltsd a szolgáltatót, hogy többet ne vonhassa le a pénzedet.

Ami pedig csúcsszuper, hogy minden online fizetéskor létre tudsz hozni egy virtuális, egyszer használatos kártyát, ami a fizetés után már soha többé nem elérhető. Így ha a hekkerek mégis megtudják ezt a számot, vagy a kártya adatait, azok a fizetés után már nem is léteznek többet.

Most, hogy kezdek elmélyedni benne, a Revolut kártya egyébként még egy csomó mindent tud. Létre tudsz például hozni benne borítékokat, ha spórolni szeretnél valamire, például a nyári motoros túrára, és tudsz vásárolni kriptovalutát vagy részvényt is az appon belül. De ez a része nekem még magas. Egyelőre csak vásárlásra, fizetésre, és pénzküldésre használom, ugyanis a revolutos ismerősöknek ingyen tudok pénzt küldeni így.

Nem is tudom még, hogy mennyi minden más szolgáltatást nyújt a revolut kártya. Lehet biztosítást kötni, szállást foglalni, és bizonyos helyeken még kedvezményeket is kapsz, ha Revoluttal fizetsz. Az biztos, hogy így négy év után azt mondhatom, hogy elégedett vagyok vele, és még ha az itthoni költéseimet nem is midet erről a számláról fedezem, az online rendeléseket egy ideje erről a kártyáról bonyolítom és a külföldi utazásokon is biztos, hogy ezentúl is ezt haszálom majd.

Ezentúl nem fog tovább gyűlni az itthoni kis tálkában azoknak a külföldi pénzeknek a tömege, ahonnan hazahoztam az aprót, de közben már kivontak azt a pénzt a forgalomból, mielőtt újra visszamehettem volna, hogy elköltsem. Szerencsére manapság már a legtöbb helyen lehet kártyával fizetni.

Ha úgy gondolod, hogy neked is érdekes lehet a Revolut:

  • KATTINTS ERRE A LINKRE,
  • regisztrálj,
  • tölts fe valamennyi pénzt,
  • igényelj kártyát (a kártyát néhány napon belül ingyen megkapod egy nagyon szép csomagolásban),
  • hajts végre legalább 3 vásárlást.

Ha ezeket megteszed, a Revolut párezer forintot visszautal a számlámra, de később neked is jutalmat ad majd, amikor továbbajánlod a barátaidnak. Ennek ellenére nem ezért ajánlom a Revolutot, hanem tényleg használom és szeretem a szolgáltatásait.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük