fbpx
EseményekMotorverseny

Speedladies Cup 5. forduló, Hungaroring

speedladies cup 2014 5 03A brnoi verseny után egy hónappal rendezték meg a következő fordulót az ACIS Team lányai számára már jól ismert mogyoródi versenypályán.

Hiába a Hungaroring a legközelebbi pálya a magyar lányok számára, tavaly áprilisban mentek rajta utoljára. Hajni és Virág is jól felkészülten érkeztek a pénteki edzésekre, mivel az időjárás tökéletes volt, a pénteki napot végig motorozták, majd szombat délelőtt próbáltak javítani a köridejükön, hogy minél jobb helyről várhassák a rajtot. Végül Hajni a 4. rajtkockát, Zsófi pedig a 6. rajtkocát szerezte meg.

A rajt mindkét lánynak jól sikerült. Hajni elsőként fordult az első kanyarban, de az egyik ezres motor a kigyorsításon el tudott menni, majd egy körrel később egy másik ezres motor is elment mellette. A nagy riválisa végig nyomás alatt tartotta, majd az utolsó körben többször megpróbálta megelőzni, de azonnal visszaverte támadásait, így a kockás zászlónál harmadikként, a 600-as kategória győzteseként intették le.

Zsófi a fiúk között az SSP600-as versenyen is elindult, ahol remek csatákat vívott, nagyon jól érezte magát, így feldobódva várta a lányok versenyét. Neki ez a verseny unalmasnak bizonyult, hiszen végig egyedül motorozott, így biztosan tartotta kategória 3. helyét.

Hajni: az év elején kiderült, hogy idén végre hazai pályán is versenyezhetünk, bár nem tudtam, hogy ennek a hírnek örüljek-e vagy se. Nem tartozik a kedvenc pályáim közé a Hungaroring, legutóbb tavaly áprilisban mentem rajta pár kört. Azért bíztam magamban és abban, hogy már jól ismerem ezt a pályát.

Pénteken az összes lehetőséget kihasználtuk gyakorlásra és futómű állításra, ami végül nem is sikerült olyan rosszra, bár jobbra számítottam. Valahogy elszoktunk ettől a pályától. Pénteken már láttuk, hogy a fő riválisok is eljöttek, így nagy csatára számíthatunk mindketten.

Szombat délelőtt még faragtunk az időnkből. Zsófi rajthoz állt a fiúk versenyén is, ahol jó kis csatákat vívott, öröm volt nézni. A női verseny előtt kicseréltük a gumimat egy puhább keverékre, majd mentem ezzel pár kört és éreztem, hogy valami nem stimmel. Soha ilyen nem fordult velem elő, elfelejtettem mondani a páromnak, hogy csúszkál nagyon…

Pontállás:
Koncsek Hajnalka 90 pont
Jakab Zsófia 65 pont
Sandra Albrecht 65 pont
Monika Reischauer 46 pont
Daniela Weinxyz 45 pont
A boxutca nyitása előtt, elvált a csizmám talpa, amit powertape-pel tudtunk orvosolni, majd a sisakomba is került egy betét, hogy ne csússzon le a szememre, és már indulhattam is. A verseny bemelegítőjén már éreztem, hogy a fenébe nem lesz ez jó, nagyon csúszkálok, de már nem volt mit tenni. Ekkor már tudtam, hogy nehéz dolgom lesz.

A 4. helyről rajtoltam – nem nagyon szeretem ezt a helyet mert itt nagyon poros a pálya – viszont ha jól elkapom a rajtot, akkor még elsőként is fordulhatok, ami így is lett. Kigyorsítani nem tudtam a csúszkáló gumi miatt, így két ezres motor az első kör végére már meg is előzött. Óvatosan kellett kigyorsítanom, próbáltam ellensúlyozni a problémát különféle módon, amivel nagyjából tudtam tartani az ezreseket.

Éreztem, hogy a rivális ott van mögöttem. Egyszer hátra néztem, meg is lepődtem milyen közel van hozzám, majd párom is intett, hogy húzzam neki, mert szorongatnak. Ekkor még 4 kör volt hátra. Már nagyon fáradt voltam, de végig az lebegett a szemem előtt, hogy itt nem győzhetnek le, számítottam a támadásra és tudtam azt is hogy hol fogja megpróbálni az előzést, arra is számítottam, hogy csak az utolsó körben fogja megtenni.

A cél végén már bebújt egyszer, de a következő féktávon már vissza is vettem a helyem, és tudtam, hogy még egy pont van ahol meg fogja próbálni, ahol Én ezzel a gumival nem fogok tudni jobbat kigyorsítani. Ezt Ő pontosan látta, és pont így csinálta, de figyeltem, és rögtön a féktávnál már vissza is jöttem elé. Innen már nem lehetett elvenni tőlem a győzelmet, nagyon izgalmas csata volt még kívülről nézve is. Örülök ennek a győzelemnek, de haragszom magamra, mert most ennél sokkal többre lettem volna képes, ha nem felejtek el szólni a gumi miatt.

Ezzel a győzelemmel bebiztosítottam a bajnokság vezetését, de mivel matematikailag lehetőség van még pontegyezőségre, biztosan ott leszek az utolsó fordulón, amit két hét múlva a Pannonia Ringen rendeznek meg.

 

Lapozz tovább! A cikknek még nincs vége.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x