fbpx

SnowSpeedHill Race 2011, Eberschwang

Az idei SnowSpeedHill Race mintegy 3000 nézőt csalogatott ki az eberschwangi sípályára. Hat nemzet (olasz, német, szlovén, horvát, osztrák, magyar) 157 versenyzője nevezett idén erre a fantasztikus eseményre. Kurt Machtlinger (KTM) nyerte a király kategóriát. A hölgyeknél Sandra Plasser (Husqvarna), MX 2-es kategóriában Jürgen Köpfel (KTM), Quad kategóriában Norbert Thaler (KTM) a Snowmobile kategóriában pedig Harald Heiler (Skidoo 800 R) dialmaskodott.

Aggodalmak és kétségek a verseny körül

A múlthét első felében még ment a találgatás lesz-e verseny vagy sem. A felmelegedésnek köszönhetően a hegyekben is igen csak olvadásnak indult a hó. A hóval terített eberschwangi sípálya eléggé siralmas állapotba került, majd a hét második felétől ismét lehűlt az idő. Joe Lechner és szorgos csapata mindent megtett annak érdekében, hogy szombatra egy tökéletes pályán mérhessék össze magunkat a versenyzők. Csütörtöktől folyamatosan bombázták a pályát műhóval. Múlt évhez képest a pálya nehezebb volt, a műhótól nagyon puha és mély lett, nem volt könnyű dolga a motorosoknak.

Az LT1 felvételeKirály kategória

Ebben a kategóriában több ismertebb motoros is feltűnt. A pódium legfelső fokára a 31 éves Kurt Machtlinger (KTM) állhatott, aki a tavalyi osztrák bajnokság MX1-es kategóriájában 4. illetve MX2-es kategóriában 3. lett, majd Rudi Bauer követte (Yamaha) és végül Stefan Ziegler (KTM). 4. helyen végzett a tavalyi SnowSpeedHill 2. helyezettje Michael Resch (Husaberg), Erich Diesenreither (KTM) előtt. 6. helyezett lett a német Valentin Rehrl (Suzuki), aki az idei osztrák téli motocross győzetese. 7. helyen az 2010-es ACC 2. helyezettje Daniel Stocker (KTM) és a finálé 8. helyezettje a supermotos Heinz Hochreiter lett.

SH2- Narancssárga Pódium

A kisebb kategória mindhárom dobogósa felső-ausztriai KTM-sek voltak. Jürgen Köpfel nyer Patrick Schrattenecker és Michael Schweizer előtt.

Ajánlom másoknak is

Cseréld a bukósisakodat sapkára!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x