EseményekMotorverseny

SnowSpeedHill Race 2011, Eberschwang

Izgalom és óriási sebesség a Quad és Snowmobile kategóriában

A kimondottan férfias kategóriák közé tartozott ez a két szám, ennek ellenére egy villámgyors hölgy, Sabine Pulz (KTM) a dobogó 2. fokára küzdötte fel magát. Norbert Thaler (KTM) első, Klaus Fleckinger (KTM) pedig a 3. helyen ért célba. A hószánosok több mint 100 km/h-s sebességgel száguldottak a cél felé. A sorrend a következő: 1. Harald Heiler (Skidoo 800 R), 2. a szlovén Marco Jager (Skidoo 800 R), 3. David Richtsfeld (Skidoo MXZ 800)

Egyedüli magyarként…

Tavaly novemberben jött az ötlet, hogy jelentkezek a versenyre. Veszteni valóm nem volt így miért ne… Edzési lehetőségem nem úgy jött ki, ahogy szerettem volna így hóban nem tudtam gyakorolni. Gondoltam lesz, ami lesz, megfogadtam a tanácsokat, amiket kaptam és azokat próbáltam a későbbiekben kamatoztatni.

Szombaton fél 10 felé értünk fel a pályához. Bejelentkeztem majd megkaptam a rajtszámomat, ami a 121-es volt. Mikor megláttam a pályát nem hittem el, hogy meddig kell felmenni. Az alja “lankásabb” volt, ami amúgy a legnehezebb rész volt (ha ott nem volt meg a lendület, akkor esélytelen volt a feljutás) és a pálya második fele igazán meredek.

A mi edzésünk 13:45-kor volt. Megfogadtam a tanácsokat úgy álltam oda a rajthoz, hogy sikerülni fog! Sikerült is… Fantasztikus érzés volt, ahogy száguldottam fel felé a pályán! A negyeddöntőben 4 csoportra lettünk osztva. Az én csoportomat megnyertem, jól sikerült a rajtom és gond nélkül célba tudtam érni.

A döntő előtti futamok 18 órakor kezdődtek. A 2. csoportban voltam, a rajt után egy 2 ütemű KTM-mel bejöttek elém, elengedtem a gázt majd megint gázoltam, de akkor már késő volt, elestem. Újra rajtoltam, de rajtrácsra már nem tudtam vissza állni, mert a következő csoport már ott állt. (A rajtrács amúgy nagy segítség volt, mert el tudott rugaszkodni a hátsó kerék.)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szóval új rajt… a pálya felénél elfogyott a lendületem és sikerült elásnom a hátsó kereket. Egyenes ágon két lány felkerült a döntőbe, mi még kaptunk egy újabb esélyt. A „Last Chance” futamban szétrúgott pályán mentünk, nagyon nehéz volt mély, nyomos és puha. Nagyon elfáradtam, motort sem bírtam megtartani így háromszori próbálkozás után feladni kényszerültem. Összeségében nagyon tetszett, jövőre újra ott leszek és immár a dobogó a cél!

Köszönet Joe Lechnernek és a TERRA X-DREAM Teamnek a szuper versenyért és természetesen édesapámnak és a páromnak a sok-sok segítségért!SnowSpeedhill Race 01SnowSpeedhill Race 12SnowSpeedhill Race 51SnowSpeedhill Race 52SnowSpeedhill Race 53

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük