fbpx

Slágergyanús modellek: GasGas ECRanger 200 és 300

gasgas ecranger 2018 2A triálgépek páratlan kezelhetőségét és az endurók sokoldalúságát ötvöző újonc minden eddiginél élvezetesebb erdőjárást ígér, és újabb lendületet adhat a mostanság sikert sikerre halmozó katalán vállalatnak.

 

Modern, légies megjelenésével és fejlett műszaki alapjaival az ECRanger tökéletesen passzol a reneszánszát élő GasGas kínálatába, hiszen éppoly magas technikai színvonalon áll, mint márkatársai. A mindössze 108 kilogrammos nóvum a világszerte népszerű EC-sorozat masszív, mégis könnyű, króm-molibdénből és acélból készülő gerincvázára épül, ehhez kapcsolódnak az új, nagy merevségű villabefogók, no meg a kifinomult, állítható karakterisztikájú felfüggesztések, amelyeket – a hetvenéves tapasztalattal büszkélkedő – Kayaba szállít a GasGasnak.

Elöl 46 mm-es csúszószár-átmérőjű, tekintélyes, 270 mm-es rugóúttal felvértezett, nyitottpatronos, fordított teleszkópok dolgoznak, míg hátul 119 millis tartományban mozgó, központi rugóstag felel a kiváló úttartásért.

A kifejezetten karcsú, sűrű erdőkben is villámgyors ECRanger mozgatásáról 199,4 vagy 299,3 köbcentis, egyhengeres, kétütemű erőforrás gondoskodhat, működésüket elektronikus gyújtás és VForce 4 membránszeleprendszer teszi még hatékonyabbá. A precíz, hatfokozatú váltóval és 36 mm-es torokátmérőjű porlasztóval társított motorokhoz új dugattyút és hengerfejet dolgoztak ki a GasGas szakemberei, ennek köszönhető a már alacsony fordulatszámon ébredő, bődületes nyomaték és az alacsony, Euro 4-es környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő károsanyagkibocsátás.

gasgas ecranger 2018 4A korábbinál jobb gázcseréhez a szintén típusspecifikus Technigas 2.0 kipufogódob is nagyban hozzájárul, ugyanakkor különleges hangjával a motorozási élményt is jelentősen fokozza.

A GasGasok legfőbb erényeként említhető kezelhetőség az ECRanger esetében is messze átlagon felüli. Ez nem csak a remek súlyelosztásnak, az alacsony tömegközéppontnak és a filigrán építésmódnak köszönhető, legalább ennyire sokat számít az átgondolt, szabad mozgást biztosító idomzat, az EC-énél 40 milliméter kisebb ülésmagasság és a remek fogású, középmerevítővel felszerelt, pontos visszajelzésekkel szolgáló kormány, melynek csőátmérője 28,6 mm.

gasgas ecranger 2018 3Elsőrangú a strapabíró Excel felnikhez kapcsolódó, 260, illetve 220 milliméteres, hullámos peremű, hűtött NG tárcsákra épülő fékrendszer is, az indulóár mégis roppant baráti, csupán 2 050 000 Ft (ECRanger 200), illetve 2 099 000 Ft (ECRanger 300).

gasgas ecranger 2018 7gasgas ecranger 2018 7gasgas ecranger 2018 7gasgas ecranger 2018 7

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x