fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Ingyenes tetoválás cukorbetegeknek!

diabetes tetovalasAz országban számos tetováló szalon munkatársai, valamint egyéni tetoválók is vállalták, hogy a cukorbetegeknek ingyenes, egységes tetoválást készítenek. A mozgalomhoz, mely hónapok óta tart, nagyon sok tetováló csatlakozott.

Az ötletgazda, egy Németországban élő tetoválóművész, Marton István volt, aki kitalálta, hogy a cukorbetegséggel küzdőknek ingyenesen készíti el a tetoválást, mely segítheti életüket.

Egy esetleges roham esetén, amikor ittasnak nézhetik őket, segíthet a minta, mely jelzi a járókelők, a mentősök, az orvosok számára, hogy az illető diabéteszes. Így gyorsan, szakszerűen elláthatják!

Hiába tartják be a betegek az előírásokat, az inzulinterápiát, valamint számlálják a szénhidrátokat, bármikor előfordulhat egy rosszullét, melynek előjelei az éhségérzet, remegés, hideg verejtékezés, remegés, szédülés, majd ájulás.

Ha tehát sajnos bekövetkezik az ájult állapot, értelemszerűen, a diabéteszes nem tudja tájékoztatni a körülötte lévőket arról, mi a baja. De a tetoválás segítségével, rögtön tudni fogják.

Zsoldos Péter tetováló egyeztette le az egységes minta tervét egy diabetológussal és egy mentőssel. A kép így, egy kék kör, melyben a T1 vagy T2 felirat található, sőt alatta a Diabetic szó. A tetoválás az érintettek bal csuklóján található, mert ott szoktak pulzust mérni.

A tetoválás csak a betegséget igazoló papír birtokában készíttethető el, valamint 16 éven felülieknek.

Forrás, fotó: cukkerberg.blog.hu

Ha cukorbeteg vagy, kérdezd meg a hozzád legközelebb eső tetoválót/tetoválószalont, készítenek-e ingyenes diabétesz-tetoválást!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x