HírekMotorokMotorozás

Sikeres volt Dodor kezdeményezése a héregi horrorkanyarban – VIDEÓ!

Bajna és Héreg közötti szerpentin

Nem történt motoros baleset a héregi szerpentinen az elmúlt egy évben, köszönhetően annak a kísérleti felfestésnek, amelynek elkészítését Dodor kezdeményezte.

Fodor Donát (alias Dodor) videóban számolt be arról, hogy az elmúlt egy évben, mióta a Héreget Bajnával összekötő 1119-es úton elkészültek az új, motorosoknak szóló felfestések, megszűntek a motoros balesetek ezen a korábban horror kanyarnak nevezett útszakaszon.

Legalábbis – ahogy arról Geszler Attila a Magyar Közút Zrt. munkatársa tájékoztat a videóban – személyi sérüléses baleset nem volt a 17-es kilométer környékén, ahol korábban a legtöbb baleset történt. Úgy tűnik, a motorosok megszokták és meg is tanulták az új útburkolati jeleket, és sikeresen használják is őket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Ahogy elmondták, hamarosan elérkezik az útburkolati jelek felújításának az ideje, és akkor a motorosok visszajelzései alapján kisebb módosításokat is eszközölnek majd a felfestésen.

Természetesen ez a történet sem lett egyelőre teljes siker, ugyanis úgy tűnik, hogy a balesetmentesség valóban csak erre az egy kanyarra vonatkozik. A (korábbi) horrorkanyar előtt és után ugyanis továbbra is rendszeresek a személyi sérüléssel járó motoros balesetek, nemrég egy motoros életébe került ismét a Bajna-Héreg szerpentinen való száguldozás.

Sováczki Dávid rendőrőrnagy elmondta, hogy folyamatban vannak az országban más hasonló kezdeményezések és jelenleg a megyében két helyszínre (az 1111-e Dobogókői útra valamint a 1119-es környékére) is terveznek motorosbarát szalagkorlátot, ő mégis azt javasolná a motorosoknak, hogy inkább próbáljanak meg úgy motorozni, hogy ne legyen szükség ezekre az egyébként igen drága védelmi rendszerekre.

Legyen motorosbarát szalagkorlát a Mecsekben! Írd alá te is!

Ha mindenki a tudásának, tapasztalatának és természetesen az útviszonyoknak és egyéb körülményeknek megfelelően vezetne, akkor a legtöbb motoros baleset elkerülhető lenne ezen a szakaszon is.

Tehát csak ismételni tudnám azt, ami a videóban is elhangzik, ne használjátok az országutakat versenypályának, mert ezzel más ártatlan közlekedőket is veszélyeztettek!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük