fbpx
MotorokMotorozás

Sebességkorlátozó elektronika motorokba – Megint csak egy rémhír

sebessegkorlatozo elektronikal 01Az Európai Motorkerékpár Szövetség eloszlatta azt a téves hírt, mely szerint a jövőben az újonnan gyártott és forgalomba helyezett motorkerékpárokba bekerülne egy olyan elektronika, mely nem engedné a gyorshajtást. Mindenki nyugodjon le a p…ba, ez nem fog megtörténni.

Még áprilisban jelent meg a médiában egy olyan hír, mely szerint intelligens sebességkorlátozó asszisztens kerül az újonnan gyártott autókba. A gond abból adódott, hogy néhány szenzációkreáló újságíró jóvoltából a hír megfogalmazása nem fedte a valóságot, és abban autókra és motorokra vonatkozóan emlegették az új rendszert. Ebből lett ám nagy riadalom a motoros berkekben, de szerencsére több nem.

Ha jobban belegondolunk egy ilyen megoldás gyakorlati felhasználásába, hamar rájövünk, hogy ami egy négykerekű járműben hasznos és biztonságot növelő megoldás lenne, az motorkerékpárok esetében kimondottan balesetveszélyes helyzeteket teremthet.

Már így is sok tapasztalatlan motoros hiszi azt, hogy a sok elektronikus futómű, blokkolás és kipörgésgátló biztonsági rendszer megvédi őket mindentől, és amikor ezek ellenére összetörik magukat, akkor csak csodálkoznak, hogy miért is történt baleset. A megelőzés mindenek előtt a biztonságos vezetéstechnika elsajátításával válhat szuperbiztossá. Szóval ha te is egyben akarsz mindig hazaérni, ne csak a motorod berendezései legyenek a toppon, hanem a te tudásod is.

0 0 votes
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x