HírekKultúraMotoros film

Rock Star – egy film őrületes zenékkel

steel dragon rock starA 2001-ben készült alkotás a rock világ kulisszái mögé enged betekintést, Mark Wahlberg és Jennifer Aniston főszereplésével.

Vígjátékra számítottam, szerencsére nem azt kaptam – tévesen ugyan, de vígjátéknak írják a filmet a neten.

Megmondom őszintén, fenntartásokkal kezdtem el nézni a Rock Start, mert Jennifer Aniston nem tartozik a kedvenc színésznőim közé. Nem tudom megmagyarázni, miért, egyszerűen csak ellenszenves a hölgyemény.

Történetünk Chris Cole-al (Mark Wahlberg) indul, aki nappal fénymásolókat javít, éjszaka pedig rock énekes, s imádja élete szerelmét, Emily-t (Jennifer Aniston).

A világhírű Steel Dragon heavy metal banda nagy rajongói, valamint Chris a Steel Dragon tribute együttesben énekel. Úgy öltözik és hajlítja a hangokat, mint a Dragon énekese, Bobby Beers (Jason Flemyng).

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Minden koncerten ott vannak, s kívülről tudják a slágereket. Chris annyira fanatikus, hogy saját dalokról nem is akar hallani, ezért kiteszik a tribute bandából. A zenésztársai ugyanis szeretnének szabadulni a Steel Dragon-hatás alól, és új utakra indulni.

Persze, Chris kibukik, mindeközben nem ő az egyedüli, akit kirúgnak egy zenekarból: a Steel Dragon tagjai is ugyanezt teszik Bobby-val. Tudomást szereznek arról, micsoda aranytorka van Chris-nek és felkérik, hogy legyen a banda énekese.

Amikor Kirk Cuddy (Dominic West) gitáros felhívja Chris-t az otthonában, megfordul a világ… Beindulnak a véget nem érő bulik: szex, drog, pia. A hotelszobák előtt sorban álló lányok hada, akik csak arra várnak, hogy a Dragon menedzsere, Mats (Timothy Spall) kimondja a „kérem a következőt” bűvös mondatot… majd valamelyik zenekari tag ágyában landolnak…

Christ beszippantja ez a világ, majd rájön, hogy pusztán egy eszköz, ugyanis a Steel Dragon-nak csak arra kell, hogy elénekelje a dalokat.

Bár, igazából már akkor sejteni lehet a dolgokat, amikor Chris találkozik Bobby-val, az elődjével, akit éppen úgy raknak ki a bandából, ahogyan főszereplőnkkel tette a tribute zenekara. Kiderül, hogy Bobby, a csajok szex-szimbóluma, aki bőrcuccban, hosszú hajjal nyomja a színpadon, egy parókát hordó meleg fickó, akit két mell és egy csinos popsi nem hoz tűzbe…

A film, Stephen Herek rendezésében, azt próbálja érzékeltetni, hogy milyen álságos dolgok vannak a rock berkein belül, s a sláger-gépezet nem állhat le, bármi történjék is.

Azt olvastam az interneten, hogy a Rock Star valós sztori alapján készült, ugyanis a Judas Priest-al valóban megtörtént az eset, mert Rob Halford énekes távozása után, így találtak rá Tim Owens-re, az amatőr zenészre, akit simán felhívtak a lakásán.

Egyébként engem a Steel Dragon inkább a Poison-re, a Mötley Crüe-re, a Guns ‘n Roses-ra és hasonlóakra emlékeztet.

Áldom magam, hogy amellett döntöttem, nekiülök a másfél órás „komédiának”! Olyan dögös rock zenék vannak benne, hogy azóta csak ezeket hallgatom – kikutattam a Steel Dragon számokat, valamint a filmben szereplő dalok listáját. Rock ‘n roll!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük