fbpx
KiemeltKultúraMotoros film

Dokumentumfilm készült a föld leggyorsabb nőjéről, Jessi Combsról

Jessi Combs A föld leggyorsabb nőjeEgy megrázó, és nagyon izgalmas dokumentumfilm került fel október közepén az HBO Max kínálatába. Megrázó, mert akiről szól, Jessi Combs egy közülünk, ő is egy őrült motoros nő. Izgalmas, mert már az elején tudjuk, hogy mi lesz a vége.

Itt a Csajok a motoron oldalain is hírt adtunk arról, hogy Jessi Combs 2019 augusztus 27-én halálos balesetet szenvedett, miközben Kitty O’Neil 1976-os sebességi rekordját, a 825,13 km/órát próbálta megdönteni North American Eagle nevű rakétaautójával. Tehát tudtam, ki volt ő, mi történt vele, ezért is akartam mindenképp menézni a róla készült filmet. Viszont az elejétől kezdve végigizgultam, mert nem tudtam, benne lesz-e a végzetes jelenet.

A filmen nem csalódtam, mindenkinek ajánlom, nem csak motoros nőknek.

Jessi nagyon vagány csaj volt, és nagyon profi is mindabban, amivel foglalkozott. Az tuti, hogy nem volt kevés elfoglaltsága, hiszen a sebességrekordok döntögetése előtt illetve mellett tévéműsorokat vezetett, különböző autós és motoros versenyeken indult, és alapvetően elmondhatjuk, hogy állandóan nyüzsgött és csinált valamit.

Ami viszont gondolkodóba ejtett a dokumentumfilm kapcsán, hogy vajon Jessi nem élte-e meg veszteségként azt, hogy soha nem lett saját családja. 39 évesen úgy repült át az örök sómezőkre, hogy nem teljesedhetett ki nőként, de ahogy a filmben elhangzik egyszer, neki a sebességrekord elérése volt a küldetése.

A filmben csak egész rövid utalás volt arra, hogy Jessinek “nem volt szerencséje a férfiakkal”.  Vagy mondhajuk úgy is, hogy a férfiaknak nem volt szerencséje vele, mert a hagyományos női szerep helyett ő egy férfias szakmát és férfias hobbikat választott, és teljes mellbedobással élt nekik.

Tisztában volt vele, hogy ha a célja a rekord megdöntése, abba nem fér bele a család, és az is látszott rajta, hogy azért ezt nem könnyű feldogoznia. Mégis próbált nő maradni egy férfias világban.

Jessi Combs A föld leggyorsabb nője

Ki tudja, kapott-e jeleket, hogy mást vagy máshogy kellene csinálnia? Ki tudja, tudta-e hogy az az álom, amit a baleset előtt látott, mit jelent?

A küldetését teljesítette. Élete leggyorsabb futamát futotta 841 km/órás sebességgel 2019 augusztus 27-én egyenesen a halálba, amivel elnyerte a föld leggyorsabb nője címet, és csaknem egy évvel később a Guinness rekordok könyvébe is bekerült. Ha ez volt a küldetése, azt tökéletesen teljesítette.

A legenda tovább él – Jessi Combs alapítvány a jövő nemzedékért

5 1 vote
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kovàcs
Kovàcs
2022 november 13. 17:00

A film bemutató szerint azt gondolom,hí Jessi egy olyan Nő volt,aki úgy élvezte az életet ahogy és ami a tehetsége szerint megadatott neki..
Nem láttam még a teljes filmet,de szeretném megnézni annak ellenére is hogy milyen szomorú vége lett..
Kevesebb a világ nélküle..a vakmerő,céltudatos,tehetség,és a szenvedély jelleme hiányzik majd és az útmutatása..
Különleges,és egyedi igazi Nő volt..

Béke vele…🙏❤

2
0
Would love your thoughts, please comment.x