fbpx

Száguldás a halálba – Jessi Combs utolsó útja

jessi combsl 01

Aki kísérti a sorsot, vagy veszélyes életet él, az sokszor hamarabb hagyja itt a földi létet, mint kellene. A közelmúltban sok motoros híresség haláláról adtunk hírt, és úgy látszik, sorban érkeznek információk arról, hogy épp kit talált meg a végzet.

Bár Jessi Combs szerette a motorokat és a motorozást, de fő szerelme a négy keréken száguldás volt, mely annyira jól ment neki, hogy a Föld leggyorsabb nője címet is megkapta. Az éltette, hogy saját határait feszegesse, hogy korábbi rekordjait túlszárnyalhassa. Sajnos, a legutóbbi próbálkozás Jessi számára végzetes volt, így ő már az égi pályákon száguldozik.

Augusztus 27-én, miközben rekordkísérletet hajtott végre egy 52 000 lóerős, sugárhajtású autóval, hatalmasat bukott. A 39 éves versenyző és televíziós személyiség az oregoni Alvord sivatagban lelte halálát. Ő tartotta a női mezőnyben a sebességrekordot, melyet még 2013-ban állított fel 636 kilométer óránkénti sebességgel.

Tavaly már egyszer megpróbálta a rekordot megdönteni, de a kísérlet közben technikai problémák merültek fel, így a csaknem 772 kilométer óránkénti tempót produkáló autót le kellett állítani.

Combs nem csak egyszerűen a leggyorsabb női autóversenyző volt, hanem elismert építő is, így járműveit is maga készítette, módosította. A járművek építésénél elengedhetetlen profi szintű hegesztés tudományát is elsajátította, így elmondhatjuk, hogy valódi mester volt ebben a szakmában is.

Televíziós műsorokban is rendre feltűnt, mint műsorvezető. Így láthattuk az Overhaulin’, az All Girls Garage és a Mythbusters című sorozatokban is. Indult off-road versenyeken is, így 2016-ban a King of Hammers eseményen az első női helyezést söpörte be a Baja 1000 futamokon.

Jessi Combs lenyűgöző erőbedobással vett részt minden versenyen. Nem ismert kegyelmet, ha meg kellett tennie mindent a győzelemért, így a tökéletességre törekedet. Amit nőként elért, az a férfiközpontú motorsportban is figyelemreméltó, és sok nőnek példaként szolgálhat, így munkássága, emléke tovább élhet az őt követő nőkben.

jessi combsl 02jessi combsl 02

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x