EseményekMotorverseny

Risztov nélkül: Junior Open és Ladycross verseny Gyula

lady gyula 1060A hiányzó Risztov Eva távolmaradásának okáról most sem tudunk pontosat, állítólag makacs térdsérülése hátráltatja a versenyzésben.

A folyamatosan esős, hűvös napok ellenére szombatra minden remekül alakult, a pálya kiváló állapotban volt, a depo megtelt, mindenben ideális volt a helyzet a Junior Kupa és Open Bajnokság mezőnye számára. A közel 80 nevező között jelentős számban érkeztek külföldiek, 50-ben 15; 65-ben 22; 85-ben 20; Openben 16-an; a Ladycrossba 5-en sorakoztak a gépátvételnél. Az Open futama kezdett, Szvobodát ezúttal egy 450-es KTM nyergében láthattuk, de a kvalifikáció elsőként csak 2 másodperccel teljesített jobban (1:33.3), mint Hugyecz (1:35.2) és Nagy Alex (1:35.8).

A versenyen aztán alaposan átíródott az összesítő tabella, hiszen a zilinai éllovasok, Peter Hudák és Szolga Richárd a Szlovák Bajnokság miatt távol maradtak, Somlóvári pedig még mindig sérült és sajnos nem neveztek csehek és lengyelek. Viszont akik Zilinában nem tudtak rajthoz állni, most itt voltak, köztük Szvoboda, Nagy Alex, Sziklavári István és a román bajnok Balázs István is. Mindkét futamra jellemző volt, hogy az élen motorozó quartet alaposan elhúzott a mezőnytől. Szvoboda Bence nagy fölénnyel kétfutamos győzelmet szerzett, majd Hugyecz Erik, Balázs István és Nagy Alex következett. így aztán nagyot változott a tabella, Hugyecz került az élre, majd Szőke, Valach, Hudak, Szvoboda és Firtos az első hat sorrendje.

 

Az 50 köbcentis kategóriában három külföldi jeleskedett, a cseh Kolja, a szlovák Simon és Fiala végzett a dobogón, a legjobb magyar a 4. helyezett szegedi Török Ádám lett. Az összesítésben azonban a magyarok vezetnek, Horváth Kristóf mostani 6. helyezése ellenére meg tudta tartani vezető helyét, majd Török Ádám és a cseh Peter Kolja következik.

A 65-ösök között nagy mezőnyt és nagy küzdelmet láthattunk, itt szintén egy cseh fiú aratott, Kobian Zbynek 50 ponttal lett első, Furbetta Joakin második és Piróth Roland harmadik helyezettként ünnepelhetett. A tabellát azonban nagy fölénnyel Pitóth vezeti, a második is magyar, Balásy Csaba és csak a 3. helyen találjuk a nap győztesét, Kobian Zbyneket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A 85-öt két korcsoportban értékelik: a serdülőknél Lukács Kristóf nyert Rozgonyi Ákos és Marcel Miskov előtt. A junioroknál Bolibruch Mario szlovák fiú volt a győztes, Mekler, és Kovács állhatott mellé a dobogón.

A lányoknál sajnos mindig kevéske a létszám, most is csak öten álltak rajthoz. Magyar Vivien már hatodik futamgyőzelmét szerezve állhatott a dobogó első fokára, majd Molnár Alexandra, Bárdi Timea, Magony Noémi és Marton Mónika következett. A hiányzó Risztov Éva távolmaradásának okáról most sem tudunk pontosat, állítólag makacs térdsérülése hátráltatja, de hiányoljuk Szekeres Viktóriát és Simon Rebekát is.

A következő forduló augusztus 23-án, szombaton lesz Monoron, ahol különösen a Junior Opennek lesz feladva a lecke, hiszen másnap a Nyílt Magyar Bajnokságban kell rajthoz állniuk a versenyzőknek.lady gyula 1056lady gyula 1057lady gyula 1058lady gyula 1059lady gyula 1061lady gyula 1062lady gyula 1063lady gyula 1064lady gyula 1065lady gyula ossz

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük