EseményekMotorverseny

A Dakar amazonjai

josefinagardulski 1Az idei Dakaron 8 hölgy indult, különböző kategóriákban, hogy megmérettesse tudását a vad tájakon.

A nagyszabású verseny január 5-én vette kezdetét Limában, s innen startoltak a versenyzők, hogy majd 20-án Santiagoba érkezzenek. A Dakaron 196 motor, 39 quad, 156 autó és 75 kamion vesz részt. A kemény csajok közül, két motoros, egy quados és öt autós vágott neki a nem mindennapi útnak.

A spanyol Laia Sanz már hamadszor állt rajthoz, idén a Gas Gas Ec-Raid 450-es motorjával Laia a verseny ötödik napján a 30. helyen végzett. Január 9-én a motoros és quados versenyzők Arequipa-ból Arica-ba tették meg a 411 km-es szakaszt. Yamaha WR 450-el startolt Josefina Gardulski. A Yamaha Chile Team tagja, aki a 145. helyezést érte el.

Az olasz származású Camélia Liparoti Yamaha YSM 700R SE quadjával mutatja meg, mit tud. Ő az ötödik nap végeztével, a 16. helyen ért célba.
Az autós szakaszban pedig, a svájci Eugénie Decré, a Riwald Dakar Team tagja, HRX Ford Ford-al indult, másodpilótaként. Társa, Gert Huzink. A 32. helyen végeztek.

A kolumbiai Martha Marino, egy Commander Can-Am pilótája. Martha a 4WD Jaton Racing tagja, másodpilótájával, Carlos Bustamante-val, akivel az ötödik napot a 105. helyen vezették le. Catherine Derousseaux, akinek a szép hosszú nevéből rögtön kitűnik, hogy francia, másodpilóta egy Wildcat QT-ban. Anthony Harris pilótával a Race2Recovery csapat tagjai. A második szakaszon feladták a versenyt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Stefanie Manns, aki német származású, a Pro Dakar csapattal érkezett a versenyre. Egy Enduro MC4-Rs Prodakar McRae-vel indultak el, a másodpilótával, Benjamin Zirbus-al, de az éjszakát kuplungprobléma miatt a sivatagban töltötték.

Adriana Andreani, az argentín hölgy már tavaly is indulni szeretett volna a ralin, de akkor pilótatársával a rajtig sem jutottak el. Nem volt ez sajnos másképp idén sem, hiába a tavalyi tapasztalat és az egész éves felkészülés.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük