KiemeltMotorokMotortesztek

Retro szerelem: Lambretta V125 Special Flex teszt 2021

lambretta v125 special flex robogo teszt 2021 15

Letört a fékkarból egy kis darab, viszont szerencsére és a motort körül vevő bukócsöveknek köszönhetően nagyobb baj nem történt. Mert ami a motoron fémnek néz ki, az valóban fém is – és most volt is rá szükség.

Bele sem merek gondolni, ha menet közben történik valami, mekkora segítség egy ilyen bukócső jelenléte. Eddig is volt mindig mindegyik motoromon bukócső, de az biztos, hogy ezután is lesz, még a kicsiken is – mert az ördög nem alszik.

A design

Mit mondhatnék még én ezek után. Ez a kis olasz szépség egy pillanat alatt lopja be a szívedbe magát. Minden egyes porcikájába bele van írva a neve a tanksapkától a lámpán keresztül mindenhová. Ez még elegánsabb életérzést kölcsönöz.

A szépsége a kategóriájában egyedülálló, nem hasonlítható máshoz. Sokan hitték, hogy igazi veterán motor szépen rendbe hozva, de a digitális műszerek hamar elárulják, hogy nem is olyan rég, még a gyárban lakott darabokban.

Összegezve

Cuki külső, magas üléspozíció, nagy szélvédelem plexivel, megbízható műszaki dolgok. Ami nagyon hiányzott nekem, hogy sehová nem tudtam tenni a GPS-t illetve a telcsit, ami mutatná, hogy merre kell mennem. Bocsássátok meg, túramotoros előéletem miatt ez nálam szempont.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Jobban örültem volna kicsit magasabb szárú tükröknek, mert nekem ebben az ülésben kényelmetlen volt lehajolni, és belenézni, pedig nem vagyok magas.

Semmi más negatívumot nem tudok a kismotornak felróni. Ezek viszont maximálisan eltörpülnek azon életérzések mellet, amit adhat a gazdijának egy ilyen kis szép lelkű járgány. És mikor reggel olyan kedved van, hogy lemenj a szentendrei Duna partra inni egy jeges kávét, majd közben elhívod motorozni a többieket és együtt mentek tovább – mert azt is bírja.

A sok elismerő pillantás, amit Ő kap, rád is pozitívan hat…. szóval olyan euforikus érzéssel gurulsz be este a garázsba, hogy észre sem veszed a fáradságot. Még a LED-es fényszórók is akkora fénnyel kísértek haza, mintha nappal lenne – ez a szerelem visz mindent.

Az emberek többsége nem kényszerből, hanem szerelemből vesz motort. Bár mostanság, ami Budapesten van a felújítások miatt, az minden sofőr idegeit próbára teszi, és egyre többen váltanak robogóra. A Lambretta minden szempontból tökéletes választás, akkor is ha az agglomerációban laksz, hiszen könnyedén veszi a kisebb országúti közlekedést is.

Remélem a közeljövőben egyre több ilyen szépséget látni majd az utcákon!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Clau

Császár Claudia fotográfus és újságíró, 2011-ben az ő fejéből pattant kis a Pető Intézetes gyerekmotoroztatás, a Négy kerékről Két kerékre program ötlete.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük