EseményekMotorverseny

Rekordszámú magyar motoros a 2017-es Dakaron

dakar 2017 01Mint azt a terepmotorozás rajongói megszokhatták, az idei év is egy jó kis terepmotoros csapatással indul. A 2017-es Dakar különlegessége, hogy a korábbi évektől eltérően, most áll rajthoz a legtöbb a magyar versenyző.

A Dakar Rally egy igazi képzavarrá változott, mióta Afrikából Dél-Amerikába költözött át. Az azonos időszakban zajló Africa Race dübörög helyileg az eredeti végcél, Dakar városa felé, míg a Dakar nevet viselő porkavarás évek óta az Atlanti-óceánon túl folyik.

Idén az újévi bódulat után közvetlenül, a mezőny már az év második napján elstartolt magyarjainkkal együtt, akiknek idén is drukkolhatunk, hogy ha nem is elsőként, de jó helyezéssel, és ép csontokkal érjenek célba.

Sajnos, hazánk lányai közül még senki nem szánta rá magát arra, hogy a Dakar küzdelmes útjait bejárja, így csak külföldi csajok, illetve hazai férfiindulóink versengését kísérhetjük végig. Bár nem mindegyik magyar srác indul hazai színekben, de a szomszédos országok magyar ajkú versenyzői által szerzett dicsőség számunkra is szívet melengető lesz.

Horváth „Laller” Lajos új arcként nevezett be a buliba. A 43 éves versenyző mindent megtett az előkészületek alatt, így a versenyre való felkészülés mellett még motorja is meg lett szentelve a váci püspöknek köszönhetően. A verseny előtt pár nappal Laller kissé lebetegedett, de reméljük, a rajtnál már teljesen rendben lesz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Másik hazánk fia, Dési János neve már ismert a Dakart figyelemmel kísérők körében. János már négyszer indult a korábbi években, de a tavalyi év számára kimaradt. Most újult erővel, immár ötödik alkalommal vág neki a nagy kalandnak.

Laller és János mellett jó esélyekkel indul útnak még a szabadkai Saghmeister Gábor és a szatmárnémeti származású Gyenes Emánuel is. Az így létrejött magyar négyes fogat remélhetőleg jó helyezéseket ér majd el, ha nem jön közbe műszaki vagy egészségügyi probléma, esetleg egy csúnya bukás.

A Dakar útvonala idén a Paraguay-Bolívia-Argentína vonalon lett kijelölve. Paraguay új Dakar befogadó országként kerül most a képbe. A verseny korábban már 28 országot érintett, így az új terepet biztosító ország 29-ként vonul be a Dakar történelmébe.

A közel 10 000 kilométeres ámokfutás január 2-14. között rázza majd fel az érintett országokat, ahol változatos terepviszonyok teszik majd próbára a versenyzőket, akik között a már jól ismert motoros amazonok, Laia Sanz, Rosa Romero Font, illetve a quados Camelia Liparoti is újra bebizonyítják majd, hogy mennyire kemények.

Mentés

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük