EseményekMotorverseny

Laller püspöki áldással indul útnak a Dakarra

horváth lajos laller dakar 2017 3A magyar motoros, Horváth Lajos “Laller” motorja már sikeresen túl van a gépátvételen, 160-as rajtszámmal fogja képviselni hazánkat a 2017-es Dakar Rallyn Bolíviában.

Bár Laller eddig sem unatkozott, hiszen folyamatosan a felkészüléssel van elfoglalva, az elmúlt héten felgyorsultak az események, hiszen már csak kicsivel több, mint egy hónap van hátra a nagy megmérettetésig.

Kedden a kész motort a csapat bepakolta és útnak indította Franciaországba, hogy november 24-25-én átessen a kötelező gépátvételen, mielőtt elhajózik Dél-Amerikába. Sajnos egyéb kötelezettségei miatt, Laller nem tudott elutazni vele, viszont nemsokára megy utána, hogy Buenos Airesben – ahol szintén lesz egy kötelező gépátvétel – újra találkozzanak és együtt menjenek Paraguay fővárosába, Asunción-ba a rajthoz. Egyre izgalmasabb kezd lenni minden, rengeteg a tenni való, sok dolog van még az útig, és a versenyig egyaránt.

Mielőtt Laller a motort fájó szívvel ugyan, de elengedte, még volt egy számára nagyon fontos esemény, amiről nem szívesen mondott volna le. Megígérte magának, hogy az út előtt még a váci Dómban kér áldást mind a motorra, mind önmagára. Enélkül nem szívesen állt volna rajthoz januárban. A váci megyés Püspök, Dr. Beer Miklós atya szentelte meg Lallert és a motorját. Hihetetlen érzés volt mindez számára, megható és felemelő is egyben.

– Szavakban lehetetlen leírni, hogy mit is éreztem, akkor ott. Még mindig a hatása alatt vagyok. Nagyon fontos volt ez nekem, hogy meg legyen szentelve a motor és én is, mert a jó Isten segítsége nélkül nem szerettem volna neki vágni. Püspök úr közelében lenni már egy felemelő érzés. Olyan kisugárzása van, amit nem lehet szavakba önteni. Nem sokat mondott, de amit igen, annak a pár mondatnak olyan ereje volt, hogy még motiváltabb lettem mint valaha. Az meg, hogy a Váci Dóm oltára előtt állt a motor és a vörös szőnyegen gurítottam be, olyan történelmi falak között, amitől már kezdetben meghatódtam, hihetetlen érzés volt. Amíg a Püspök atya beszélt, az édesapám járt a fejemben, akinek az emlékének ezt az egész felkészülésemet és a versenyt magát adózom. Bár láthatná, hogy mit értem el eddig, és mit fogok még véghez vinni. Remélem büszke rám onnan föntről is. Valami tegnap óta megváltozott bennem, egy másik emberként jöttem ki a Székesegyházból. – mondta el Laller az esemény után.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Természetesen a szurkolóiról sem feledkezett meg:

– A ti hitetek és segítségetek is ugyan ilyen hihetetlen, hogy ennyien képesek vagytok összefogni, mikor az álmok valóra váltásáról van szó. Köszönöm nektek, köszönöm, hogy mellettem álltok, és támogattok engem, ígérem meghálálom mindezt, amit én értem véghez visztek!

„Ha van célod, akkor vezet oda út is!„

A 2017-es Dakar Rally sajtótájékoztatóján szerdán Párizsban Marc Coma bejelentette, hogy ez lesz a valaha volt legkeményebb Dakar verseny januárban. Rengeteg kihívással megtűzdelve, közel 1 hétig, egészen pontosan 6 napon keresztül, 3000 méteres tengerszint feletti magasságban zajlik majd a viadal egy része.

A hivatalos oldalon is megjelentek a nevezési listák, összesen 313 jármű áll rajthoz január másodikán Asunciónban! A konkrét számok a következők:

143 motoros, 83 autós, 50 kamionos, és 37 quados rajtol el majd Paraguay fővárosából. Izgalmasnak ígérkezik a verseny, ennyi résztvevővel, akikről rövid bemutatkozást is olvashatunk a hivatalos oldalon.

A hölgyeket a motorosok között idén mindössze a két dakar-veterán spanyol amazon képviseli: Laia Sanz, akinek ez lesz a hetedik Dakarja 19-es rajtszámmal indul, és honfitársa Rosa Romero Font 81-es rajtszámmal, aki 2006 óta immár hatodik alkalommal áll rajthoz. A quadosoknál egy újonc, a bolíviai Suany Martinez képviseli majd a gyengébbik nemet 286-os rajtszámmal.

A 2017-es Dakar Rally január 2-án indul és 14-ig tart majd. Izguljunk együtt a versenyzőkért!

horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2horváth lajos laller dakar 2017 2

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük