KiemeltKultúraMotoros zene

Pasi, akire gerjedünk – Rob Zombie

Rob-Zombie-portreÍgy, Halloween előtt ki más lehetne új sorozatunk – Pasi(k), aki(k)re gerjedünk – első választottja, mint a zenész, filmrendező és producer, Rob Zombie.

Sőt, a Halloween I-II. című véres horrorfilm megálmodója és rendezője Rob, aki a koncertjein, klipjeiben is előszeretettel viseli magán a horrorisztikus arcfestéseket.

A félelemkeltés nagymestere, aki a csúfos maszkok alatt egy huncut mosolyú sármos férfi.

Ezt így gondolja élete párja, Sheri Moon Zombie, aki a fent említett filmekben is szerepelt. Náluk a családi ebéd talán ilyen párbeszéddel folyhat: – Kérsz még egy kis rizst, drágám? – Ó, persze! És szerinted a következő koncerten hány liter művér kell a kaszabolós jelenethez?

Ez is bizonyítja, hogy minden zsáknak megvan a foltja, és ha még alkotni is tudnak együtt, az igazi áldás.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Robnak sajnos volt honnan merítenie a véres, brutális jeleneteket, ugyanis túlélt egy lövöldözést és testközelből látta a szörnyűségeket. Úgy tűnik, ez az élmény nem rémítette el az ilyen jellegű dolgoktól…

A kis Robert Bartleh Cummings, aki 1965. január 12-én született New Yorkban, cirkuszi mutatványos szüleitől örökölhette a showman szerepkört, valamint a színpadra vágyást. A 2006-os albuma családja egyik fellépéséről, az Educated Horses-ról kapta a címét.

A White Zombie nevezetű bandáját 1985-ben alapította, mely 1997-ig tartott ki, utána feloszlott. De Rob-nak a szólókarrier is bejött!

Már 1996-ban bontogatta magán úton a szárnyait, ugyanis akkor készítette el Alice Cooperrel közös dalát, a Hands Of Death (Burn Baby Burn)-t.

Első szólódurranása 1998-ban látott napvilágot Hellbilly Deluxe címmel. Ezen a lemezen jelent meg a számomra legkedvesebb dal is, a Dragula. Sok szám vált erről a korongról ismert slágerré, mint például a Superbeast, a Living Dead Girl.

A 2001-es lemezről, a The Sinister Urge-ről pedig a Feel So Numb az abszolút kedvencem.

A megjelenés után azonban nézeteltérések támadtak a bandán belül, s Rob egy időre felhagyott a zenéléssel. Viszont, hatékonyan töltötte a napjait, mert ekkor készítette el első filmjét, The House Of 1000 Corpses-et, 2003-ban, majd a The Devils Reject-et 2005-ben.

Legutóbbi filmes alkotását 2012-ben mutatták be, ez volt a Lords of Salem.

A zenéléshez 2005-ben tért vissza, egy új csapattal. A régiből a basszusgitáros, Blasko maradt vele egészen 2007-ig. Jelenleg John5 gitározik, Piggy D basszerozik és Tommy Clufetus dobol, aki Alice Coopernél is játszott.

A Halloween-hez visszatérve, Rob ezen a napon vette el 2002-ben Sheri-t feleségül. Hát van ennél romantikusabb időpont egy ilyen párnál? Mintha az Addams Family-ről beszélnénk…

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük