EseményekMotoros találkozó

Öltözzetek fehér ingbe

 

A második előadó Machovits László, avagy motoros körben ismertebb nevén Macho, tartotta meg előadását a Dévai kezdeményezéstől egészen a Motoros Búcsúig témában. Amely nagyon sok motorosnak jelentett lelki támaszt a szentmise előtt, illetőleg segített megérteni a motoros búcsú jelentőségét, főképp az újonnan érkező motorosoknak: „….igazán megérteni a mai nap jelentőségét az apát úr prédikációjából fogjátok csak igazán, s míg itt vagytok, vessétek le ezt a fekete mellényt, s öltözzetek fehér ingbe!” –hangsúlyozta a motoros előadó, aki a meghirdetettet Bújdosó Janó előadót helyettesítette.

 

Az előadásokat követően az előzetes programnak megfelelően voltak közösségi programok, látványos íjászbemutató. Az ebédet közös asztalnál fogyaszthatták el az érkező motorosok, alkalmat teremtve a baráti beszélgetéseknek.

Az ünnepi szentmise 1500 órakor kezdődött, amelyet főcelebrált Kádár István apát, kanonok, koncelebrált Dóbiás Zalán, Kóka plébánosa.

A mise elején apát úr megszentelte a motorosok védelmezője tiszteletére emelt szobrot a motoros zarándokok jelenlétében.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A szentmise idén is hangsúlyozta az Égi Édesanya tiszteletét és a biztonságos közlekedés fontosságát; „…motoros és zarándok testvéreim nagy öröm számomra, hogy idén is, eljöttetek ide ezen kicsiny, azonban annál nagyszerűbb szenthelyre, hogy oltalmat találjatok a Szűzanyánál, a motorosok védelmezőjénél. Milyen nagyszerű pillanat a jó időben motorra pattanni és az utat szelni, … de vigyázzatok, legyetek mértékletesek, ne a motor diktálja a tempót, avagy a kísértés, ne a társaidnak, és a másoknak akarj felvágni, megfelelni, hanem a saját célod kövesd, és lelkiismeretedre hallgatva Isten vezessen! Ő rá hagyatkozz, Ő nem hagy cserbe, mindig gondoskodik rólad! Ezt tette akkor is mikor egyszülött Fiát, Jézus Krisztust küldte el megváltani, … Jézus meghalt a kereszten érted és sokakért! Milyen kínokat élt át, s min mehetett keresztül az édesanyja, a Szent Szűz, hány és hány anya éli azt meg elveszíti fiát, lányát, mert mértéktelenül élt. Ti ne legyetek ilyenek, őrizzen meg benneteket a Szűz Mária, óvjon meg útjaitok során! ” –mondta beszédében Apát úr.

A prédikációt követően megáldotta a kápolnának ajándékozott kovácsoltvasból készült keresztet, melyet egy felvidéki kovácsmester ajánlott fel a Szentkút-völgye Mária kápolnának.

A mise keretében került sor már-már hagyományos módon a kerékpárok és motorok, valamint tulajdonosaik megáldására, amely ideje alatt Nagy László tárogatón játszott. Az alapítvány képviselői és a szervezők örömüket fejezték ki, hogy nagyon sokan megjelentek az eseményen, több, olyan motorosok is részesei voltak ennek a felemelő alkalomnak, akik eddig még nem vettek részt motoros zarándoklaton. Felvidékről két csoport is érkezett, valamint érkeztek motoros zarándokok például Németországból. Illetőleg autóbusszal is érkeztek zarándokok az esemény hírére.

A nap zárása képpen a Jump Rock Band koncertjét hallgathatták meg az érdeklődök.

Köszönetét fejezi ki a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány Kuratóriuma, a közreműködő szervezetek, a MOTaMOT Alapítvány és a Hatvani Motoros Egyesület mindenkinek, akik segítették az esemény létrejöttét. Külön köszönetüket fejezik ki az alapítványvezetői a vendéglátást szervező és lebonyolító két helyi motorosnak, Süki Lóránt úrnak és Karsay László motoros barátunknak.

Ne feledjék, jövőre ugyan itt találkozunk, addig is Jó példával élni két keréken!motoros bucsu ecsed 2011 1motoros bucsu ecsed 2011 10motoros bucsu ecsed 2011 11motoros bucsu ecsed 2011 3motoros bucsu ecsed 2011 4motoros bucsu ecsed 2011 5motoros bucsu ecsed 2011 6motoros bucsu ecsed 2011 7motoros bucsu ecsed 2011 8motoros bucsu ecsed 2011 9

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük