EseményekMotoros találkozó

Öltözzetek fehér ingbe

motoros bucsu ecsed 2011 2Vigyázzatok, legyetek mértékletesek, ne a motor diktálja a tempót, avagy a kísértés, ne a társaidnak, és a másoknak akarj felvágni, megfelelni, hanem a saját célod kövesd, és lelkiismeretedre hallgatva Isten vezessen!

 

Idén, május 06-07-én, immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Motoros Búcsú Ecséd település szélében található Szentkút-völgye Boldogságos Szűz Mária kápolnánál. Az alkalomhoz méltóan sokan érkeztek közeli és távoli településekről, s az országhatáron túlról, hogy tiszteletüket fejezzék ki a motorosok védelmezőjük előtt.

 

Az esemény a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, valamint két másik szervezet, a Motorosok a Motorosokért Alapítvány és kezdeményezésükhöz csatlakozó Hatvani Motoros Egyesület közreműködésével jött létre, amelynek célja többek között a fiatalok, illetőleg a motoros sport iránt érdeklődők közösségé formálása, a balesetmentes közlekedés hangsúlyozása a már tapasztalt, régi motorosok jelenlétével. A fő cél -a motoros szervezetek kezdeményezésében létrejött „búcsúnak”,- a Mária tisztelet megőrzése; „Jó példával élni két keréken!”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A két napos esemény május 06-án este kezdődött, az érkező zarándokok köszöntésével. Az érkező motorosokat az alapítvány kuratóriuma, továbbá Urbán Tamás a Hatvani Motoros Egyesület Elnöke, Pápay Bálint a MOTaMOT képviselője. Valamint a helyi motorosok nevében Süki Lóránt köszöntötte, aki elmondta, hogy ezt a hagyományt évről-évre nagyon várják, „…hiszen szükség van a lelki feltöltődésre a mai rohanó világunkba, mindazon által szükség van baráti körben megosztani a mindennapok motoros élményeit, ne adjátok fel, soha, semmilyen körülmények között, és tudjatok kihez fordulni, a szükség idején! Ez a két a nap erről szól!”

Az alapítvány koordinátora elmondta, hogy az idei motoros búcsú kiemelt alkalom, hiszen a második napon szentmise keretében szentelik fel a motoros zarándokok által kezdeményezett Szűz Anya szobrot, a motorosok védelmezője tiszteletére.

Pápay Bálint a MOTaMOT képviselője egyszerű, ámde lényegre törő megnyitó beszédében hangsúlyozta; „a motorosok számára különös fontossággal bír ez a szenthely, a Motoros Búcsú eseménye, hiszen rendszeresen a szezon nyitányaként a Szűz Máriához fordulhatunk oltalomért, hogy őrizzen és védelmezzen minket útjaikon, a mindennapi életünk során.”

A köszöntőket követően került sor a már hagyományos fáklyás keresztúti imádságra, amelyet nagy áhítattal éltek meg a résztvevők. Különös képen az újonnan érkezők számára volt megindító. A fáklyás körmenetet követően, helyi motoros meghívására, fantasztikusan jó vacsorán vettek részt a motoros zarándokok.

A második napon 11°° órakor ünnepélyesen fogadta az immáron nagy lélekszámú csoportot, a közreműködő szervezetek képviselői.

A Szentlaposi Alapítványt képviselve Csontos Péter koordinátor örömét fejezte ki, hogy „…az esemény alkalma, nem csak egyszerű zarándoklatot jelent a megjelent motorosok számára, hanem a mindennapok kihívásokhoz szükséges erőt és bátorítást nyernek, s egyben a nagy találkozások pillanatai is egyben. Öröm számunkra látni fiatalokat és időseket, az országhatárain belül, avagy kívülről érkezőket. Így teljes a mai nap!” Külön köszöntötte a Felvidékről érkező mind két, immáron nagyobb létszámmal megjelenő motoros zarándokokat.

A megnyitót követően Illéssy Mátyás atya, az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület elnökének előadására került sor, ahol a téma a családok és a mai magyar értékek.

Matyi atya előadása mindenki számára nagy élmény volt, igazán lélekemelő volt, az előadásban hangsúlyozta a család fontosságát, szemléltette annak kihívásait és fontos szerepét a mindennapi életben, valamint kiemelte a közös értékeket, a magyarság örökségeit, hagyományait, „…a magyarság örökségeinek megőrzése nem regionális szinten, nem országos, vagy számbeli mértékben mérendő, hanem az emberek lelkületében, az összetartozás erejében, a tanúságainkban. Hiszen itt is tanúságot tesztek, hitről, egymás iránti barátságról, a Szűzanya iránti tiszteletről.” Az előadó atya elmondta egészen rendkívüli volt számára a csodaszép kápolnában előadást tartani egy rendkívüli kezdeményezés keretében, ennyi motorosnak.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük