EseményekHírekMotorverseny

Nyert futamokkal és sok-sok pódiumban gazdag évet zár a Fairium Next Generation Riders Team

A Fairium Next Generation Riders Team elkezdte a 2023-as szezontRossi Attila Moor, és Matteo Masili a 14 futamból álló Northern Talent Cup Road TO MotoGP programjában 13-szor állhattak a dobogóra.
A Northern Talent Cup versenysorozatot Rossi Moor nyerte.

Az évet a Fairium NGRT a szardíniai Tramtaza-ban egy edzőtáborral búcsúztatta, és egyben hivatalosan megkezdi a felkészülést a 2023-as évre.

A Fairium NGRT csapatfőnöke Stefano Favaro jövőre két Szardínián született pilótának is bizalmat szavazott, és mind a kettőt indítja a Dorna tehetségkutató versenysorozatában a Northern Talent Cup-ban.

Matteo Masili „Titino46” idén az egyike volt a legjobb újoncoknak a sorozatban, már ősszel elkezdte a felkészülést, kemény állóképesség-javító edzésekkel.

Stefano Favaro csapatfőnök választása a szardíniai edzőtábor megszervezésére elsősorban annak köszönhető, hogy 2023-ban két szardiniában született versenyző is indul a Northern Talent Cup 2023- as sorozatában. Titinohoz jövőre Roberto Piras csatlakozik, aki idén a CIV Junior bajnokság 3. helyét szerezte meg Aprilia SP motorral.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Rossi Moor lett a 2022 -es Northern Talent Cup sorozat győztese

Az edzőtábor program magában foglalja a vezetési technikák finomítását, napi képzéseket kapnak a pilóták.

Az edzőtábor vezető edzője Roberto Masili, aki Favaro Stefano szakmai támogatásával, felügyeli a fiatal tehetségek munkáját.

Stefano Favaro már 22 éve jelen van a motorsport világában, állandóan kutatja az új tehetségeket. Talmácsi Gábor managereként 2007-ben 125 cc kategóriában ünnepelhették együtt a világbajnoki címet. 2015-2016 ig pedig Johan Zarco managere is volt, még Moto2 kategóriában.

A Fairium NGRT a CIV Junior Bajnokságon Ohvale MiniGp sorozatában is elindítja fiatal tehetségeit: Salvetti Stefano, Zaninello Achille, Dal Bosco Enrico és Boatto Riccardo.

A Gazzola Racing Team-mel szoros kapcsolatban, a csapat ott lesz a European Talent Cup sorozatban is.

Az edzőtábor program magában foglalja a vezetési technikák finomításával kapcsolatos napi képzést és mindenekelőtt a pályán való sok órás vezetést.

Az edzőtáborban az összes srácot Roberto Masili csapatedző követi Favaro Stefano támogatásával, aki már 22 éve jelen van a motorsport világában, és felfedezi a tehetségeket, mint Talmacsi Gábor (2007-es MotoGP világbajnok a 125 köbcentis kategóriában, és Johan Zarco világbajnok 2015-2016-ban mindig a MotoGP-ben a Moto2 kategóriában).

Favaro Stefano:

Az a tény, hogy két szardíniai versenyzőnk van, mint Masili és Piras, a téli szezon ellenére lehetőséget adott nekünk arra, hogy szardíniai edzőtábort tarthassunk.

A pálya jó adottságai miatt gyakrabban fogunk itt edzőtáborokat tartani.

Nem tudom eltitkolni, hogy 2023-ban nagyon konkrét célokat kell elérnünk, és mindenekelőtt azt szeretném, ha minden pilótám folyamatosan a TOP 10-ben legyen. Sajnos bajnokunk, Rossi Moor nem lesz jelen, mivel november 22-én nagyon komoly műtéten esett át, jelenleg komoly rehabilitáción vesz részt.

Masili Roberto:

Szardíniaiként nagyon büszke vagyok arra, hogy visszatérhetek a hazámba, és részt vehetek az edzőtáborban.
Matteo Masili és Roberto Piras már sok tapasztalattal rendelkező pilóták.

Roberto Pilas egy teljesen új kategóriában kezdi a versenyzést, Titino meg a második évét kezdi el a Northern Talent Cupban.

Titino-nak minden versenyen jó esélye van arra, hogy a dobogóért küzdjön.

Farkas Kevin képviseli Magyarországot 2023-ban Red Bull Rookies Cup versenysorozatban

Elszánt, tudatos, alázatos, és nem utolsósorban tehetséges. A Northern Talent Cup idei sorozatában elképesztő fejlődést mutatott.

Nyolc pódium helyezéssel a 2. helyen végzett a Road To MotoGp utánpótlás-sorozatában, olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtva, hogy a Dorna szakemberei Kevint választották a MotoGp előszobájának tekintett Red Bull Rookies Cup sorozat egyik újoncának.

Farkas Kevin egyetlen magyarként kezdheti meg a szezont, amely a portugáliai Portimaoban kezdődik március 15-16-án egy hivatalos teszttel.

A hét hétvégén keresztül tartó futamok végig a MotoGp betétfutamaiként lesznek láthatóak március 25-től.

A hétvégéken lesz dolguk a pilótáknak hiszen csakúgy, mint a Northern Talent Cup sorozatban, itt is 2 verseny lesz minden hétvégén.

Kevint nagy meglepetés érte, amikor megtudta, hogy kiválasztásra került:

„Hatalmas megtiszteltetés ebben az erős, és nívós sorozatban egyedüli magyarként képviselni a hazámat. Az eddigi kemény munkát kívánom folytatni, hogy minél jobb eredményt érjek el.”

A következő hónapokban folytatódik a felkészülés.

„Annyit fogok edzeni amennyit lehetséges, és 120% on fogok pörögni, hogy a legeslegjobb formámat tudjam hozni 2023-ban.

Spanyol, illetve Portugál edzőtáborok is a tervben vannak, hiszen a Red Bull Rookies Cup két versenyhétvégéje is itt zajlik majd, és eddig ezeken a pályákon még nem versenyeztem. „

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük