fbpx

Mary McGee lesz a 2023-as “Riding into History” találkozó nagymarsallja

Mary McGeeA Riding into History, a floridai St. Augustine-ban évente megrendezett veterán motorkerékpáros találkozó Mary McGee-t nevezte ki a 2023-as esemény nagymarsalljának, amelynek központi témája a versenymotorok voltak.

Ki is az a Mary McGee?

McGee-nek magának nem idegen a versenyzés, hiszen a 60-as és 70-es években versenyzett, és bekerült az AMA Hírességek Csarnokába, az Off Road Motorsport Hírességek Csarnokába és a Trailblazer’s Hall of Fame-be.

Mary McGee 1960-ban kezdett el motorkerékpárral versenyezni, hogy segítse a sportautóversenyzésben való jártasságát. Az emberek ódzkodtak attól, hogy egy nő versenyezzen, de végül megengedték neki, hogy kipróbálja a FIM-licencét. Miután átment a próbaversenyen, nem volt visszaút. Mary McGee belelovagolt a történelembe.

Ő lett az első nő, akinek FIM-licence volt az Egyesült Államokban, az első nő, aki célba ért a Baja 1000-en, és az első nő, aki országúti versenyeken és motokrosszban is indult az Egyesült Államokban, egyéb eredmények mellett.

Azóta McGee a sport nagykövete, és másokat, különösen fiatal nőket bátorítja, hogy próbálják ki a motorkerékpárokat és a versenyszerű motorozást. Azáltal, hogy rendezvényeken beszél, és aktívan jelen van a Facebook-oldalán, McGee továbbra is felemel másokat, és fényt derít a sportra.

A Riding into History nagymarsalljaként McGee részt vesz a Grand Marshal Touron és a Grand Marshal Banquet-en, ahol a résztvevők meghallgathatják őt, amint nőként egy férfiak uralta sportágban versenyzőként beszél a versenyzésről, és meghallgathatják történeteit. Részt vesz a Concours D’Elegance-on is, ahol a résztvevők találkozhatnak és beszélgethetnek vele.

A Riding into History 2023 április 14-15-én kerül megrendezésre a floridai St. Augustine közelében található World Golf Village-ben. Az eseményre több száz antik és vintage motorkerékpárt várnak, amelyeket a World Golf Village központjában lévő tó körül állítanak ki. A Riding into History nonprofit szervezet, és a bevételt a K9s for Warriors (K9s a harcosokért) kapja, amely szolgálati kutyákat biztosít a fogyatékkal élő veteránok számára. A nézők belépője 15 dollár személyenként, a kiállításon résztvevőknek nem kell fizetniük.

 

Forrás

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x