fbpx

Nyári motoros túrám Erdélyből Bulgáriába

Motoros túra Erdélyből Bulgáriába

Idén júniusban tervezgettük egy nem motoros baráti társasággal, hogy július végefelé, elmegyünk Erdélyből Bulgáriába egy hetes nyaralásra. Miközben azzal viccelődtünk, hogy ha sikerül a motorvizsgám, akkor mi a párommal külön motorral megyünk, a barátaink meg autóval elviszik a csomagunkat.

Az én nyári túra motorozásom, egyben tanuló motorozás is volt.

Július közepén sikeresen levizsgàztam A kategóriából. Egy Kawasaki ER-6N várt rám, hogy megkezdjük együtt motoros életünket. Második alkalommal motoroztam (max. 300 km), amikor az addigi viccelődés, hogy motorral megyünk Bulgáriába komolyabbra kezdett fordulni.

Láttam páromon, hogy szívesen elindulna külön motorral Bulgáriába (1200 km oda vissza), de mégis a döntés jogát rám bízta, mert figyelembe vette, hogy kezdő vagyok és nem akart semmit rám erőltetni. Így hát eldöntöttem én, hogy megyünk.

Nagyon hajtott a vágy, hogy menjünk “messze”, illetve a kíváncsiság, hogy milyen lehet egész nap motorozni, ismeretlen helyeken járni, illetve a saját határaimat is feszegetni, hogy mire vagyok képes.

Az indulás előtti estig mindenkitől azt hallgattuk, hogy elment az eszünk, hova akarunk elindulni, mikor csak 8-10 napja van jogosítványom. Miért nem megyünk egy motorral ketten, veszélyes egy kezdőnek!? Addig hallgattuk, hogy utolsó este már mi is elbizonytalanodtunk, hogy vajon jó döntés e kezdőként elindulni ekkora útra. Vajon kibírom-e?

Motoros túra Erdélyből BulgáriábaTudom, féltettek… Csupán 2 motoros barátunk volt, akik bátorítottak, hogy menjünk, ne aggodalmaskodjunk, jó élmény lesz.

Korán reggel indultunk. Az első 50 km alatt nagyon izgultam, de ahogy egyre több kilométert megtettünk úgy szállt el az izgalom. Egyre jobban élveztem az utat, hogy motort vezetek, “lubickoltam” a motorozás nyújtotta, csodálatos élményben.

Mivel kicsi városban élünk, picit izgultam, hogy áthaladáskor hogyan boldogulok majd a nagyobb városokban, sűrű forgalomban kezdő motorosként. Végül nagyon pozitívan csalódtam az autós forgalomban, sofőrökben (magamban is), figyelmesebbek voltak irànyomba, látván a megkülönböztető jelet is a motromon, hogy még kezdő vagyok.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x