fbpx
EseményekMotoros találkozó

Nosztalgiázás a Pirates Family MC buliján

pirates family szelidi to 2015 6Nosztalgia út volt ez nekem. Ahogy haladtunk lefelé az 51-esen, sorra jöttek elő a régi emlékek, a régi motorostalálkozókról, Dunavecse, Szalkszentmárton, Foktő, Baja, stb., amikor még a gáton ment az út, ami vacak volt és szűk. Igen, a foktői emlékek is például.

Talán az idei utolsó kánikulai hétvégét sikerült megcsípnünk, de sajnos csak szombat délelőtt tudtunk elindulni, és csak négyünknek a társaságunkból, a Pirates Family MC augusztus 27–30-i XXIV. motoros találkozójára, a Szelidi tóhoz.

Foktőn, 1992 tavaszán hivatalosan megalakult a Fekete Horgony MC. A Duna parton egy megvásárolt kocsma lett a hely, ahol folyt a klubélet, és itt tartották meg az első bulijaikat is, ahol mi is mindig ott voltunk. Azokban az időkben még családias hangulatú, aránylag kis létszámú, de nagyszerű bulik voltak ezek!
2005. április 19-én egy meghívásos klubház party-n colorváltás volt, PIRATES FAMILY MC-re. A névváltoztatás 12 év után nehéz döntésnek bizonyult, de a nemzetközi kapcsolataik miatt szükséges volt, és pozitívan hatott a klub itthoni megítélésére is. Ezzel egy időben a klub Pécsen 3 taggal, és egy újabb klubházzal is bővült. Így 2006 márciusában Pécsett rendezték meg az első Szezonnyitó bulijukat a pécsi és környékbeli motorosok nagy örömére.

Sok éve nem jártam náluk és most meglepődve tapasztaltam, hogy kinőtték magukat. Minden változik az idő múlásával, alakulnak a nevek, a helyszínek, az alakok, a résztvevők…

A nagy tömegben, alig-alig akadtunk össze régi ismerősökkel, kiderült, hogy közülük többen például pénteken voltak és szombat reggel átmentek egy másik találkozóra, Tatára. Hát igen, a motorosélet mára már majd minden hétvégére több találkozóra bővült.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

És változott a közönség is, a huszonnégy év nagy idő, ez alatt felnőtt egy újabb generáció, és gyakran előfordul, hogy apa és fia együtt motoroznak a találkozókra. Sőt a még újabb generáció tagjai (többnyire a mamával, és még kocsival) is itt vannak már a bulikon.

Szombat délben telt házas buliba érkeztünk, és öregesen, kényelmesen felkerestük az előre lefoglalt szállást, ami közel volt a kempinghez, a másik oldalról a tóhoz is. Letettük a motorokat, kabátot, bukót, csizmát és nyáriasra vetkőzve belevetettük magunkat a bulizásba.

Zsuzsi szülinapjára mindjárt koccintottunk is, én egyenlőre csak hideg üdítővel, mert még a 14 órai felvonulásra el akartam menni, ami bement Kalocsára, ahol Bali, Erdei Balázs, kaszkadőr streetfifghter showja volt az attrakció.

A felvonulás rendőri felvezetéssel szerencsésen lezajlott. Visszaérkezve Kalocsáról további izgalmas programokkal szórakoztatták a nagyérdeműt a szervezők. Nem értettük, hogy miért mászkálnak jó néhányan katonai jelmezekben, de rájöttünk a kitűzött programplakátot olvasva, hogy még érkezésünk előtt, 11 órakor volt a Magyar Királyi Honvéd Hagyományőrzők korhű bemutatója, majd az Iloncsuk hagyományőrzők bemutatója is. Ezen résztvevők ebben a szerelésükben maradva folytak bele a találkozó további eseményeibe.

A strandidő ellenére, a kemping területén sokan részt vettek a színes programokon, a szokásos motorszépségversenyen kívül volt például dinnyeszétfejelő , sörivó, mellszépség és popószépség, legnagyobb sörhas verseny, íjászat, airsoft, veteránmotorok bemutatója.

Bevallom, mi inkább a strandolást választottuk, jót mártóztunk a Szelidi tóban, ahol kihívás volt szerezni egy fröccsöt. Szezon vége volt az igaz, de lehetett tudni, hogy kánikula lesz, és, hogy pár ezer ember elő fog fordulni, nem csak a motorostalálkozó helyszínén, hanem a vízparton is, ami egyébként elég közel is van egymáshoz. Másnap reggel a vendéglátás felkészületlensége miatt, például reggelizni sem tudtunk, mert bár nem volt tele a vendéglátóegység, egyszerűen képtelenség volt kivárni, hogy elkészítsenek 4 adag rántottát, így csak egy-egy kávét ittunk.

Bent a találkozón a büfé korrekt volt, bár néha ott is volt fennakadás, elfogyott a mustár, így uborkával ettem a nagyon finom sült kolbászt. Kár, hogy nem szeretem a rosét, mert fröccsöztem volna, de nem volt fehér bor.

Változatos stílusú koncerteket hallgathattunk 18 órától, a szombati 22 órakor kezdődő Pokolgép koncert lázba hozta a tömeget, sikerük volt.
Nemcsak Berry-éknek éjfélkor kellett volna kezdeniük, de egy órás késéssel kezdtek, s egy kicsit leült a hangulat, de sikerült újra felpörgetni a közönséget.

Az idén még egy eseménye lesz a Pirates Family MC-nek, október 3-án a foktői klubházban a Motoros Jótékonysági Est, amit Zombory János (Zomby) klubtársuk –1996. október 5-én elszenvedett halálos motorbaleset – tiszteletére, emlékére tartanak meg azóta minden évben, az első 1997. évi bevételt a család megsegítésére adományozták, azóta a rendezvény bevételét és az adományokat a balesetet szenvedett motorosoknak juttatják el.

 


 

A Pirates Family MC bulijára kisorsolt belépőjegyek nyertesei a következők voltak:

  • Bujdosó Gábor
  • Gyuris Istvánnè (az ő jegyét újra sorsoltam, Németh László lett a nyertes)
  • Màtrai József

Gratulálok nekik, remélem jól érezték magukat. Ha készültek fotók a buliban, osszátok meg őket A GALÉRIÁNKBAN!

pirates family szelidi to 2015 15pirates family szelidi to 2015 16pirates family szelidi to 2015 17pirates family szelidi to 2015 19

0 0 votes
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x