HírekMotorokMotorozás

NIU robogók túl első 10 milliárd kilométeren

NIU túl a 10 millió kilométerenA NIU a világ piacvezető elektromos intelligens robogója. Nem csak az eladási statisztikákban, hanem a technológiai fejlettségében is messze megelőzi az összes konkurens motorgyártót.

Mivel minden NIU robogó a beépített SMART rendszerén keresztül az Amazon felhőbe tölti fel folyamatosan a telemetriai, diagnosztikai és statisztikai adatokat a motorkerékpár használatáról és üzemi adatairól, ezért ma már több mint, 10 milliárd kilométerről rendelkezésünkre áll 134 telemetriai adat, percenként 200-szor.

Ezt az adatmennyiséget használja a NIU fejlesztőmérnök csapata, és a mobiltelefonos applikációval is ezeknek az adatoknak az egy részéhez fér hozzá a felhasználó motoros. A flottakezelő cégek és a járműmegosztó vállalkozások egy nagyobb adatbázisból tudják a NIU flottájukat felügyelni.

Ebből az adatmennyiségből dolgozva tudták a NIU műszaki mérnökei elérni azt a nagyszerű eredményt, hogy mára a NIU a legmegbízhatóbb motorkerékpár márkává tudott válni.

Milyen az az okos robogó? Az biztos, hogy NIU

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ma már minden nap több, mint egymillió elektromos NIU motorkerékpár van használatban, ami globális szinten hatalmas hozzájárulás a közlekedés általi kibocsátások drasztikus csökkentéséhez.

De mennyi is az a 10 milliárd kilométer valójában? Csillagászati lépték, az már biztos, mert a földet ebből negyed milliószor lehetne megkerülni.

Nézzünk erre néhány érdekes összehasonlítást:

NIU túl a 10 millió kilométerenA NASA adatai szerint a Nap- Föld távolság 149 millió kilométer. Ez azt jelenti, hogy több mint 33-szor megjárhattuk volna oda vissza a Föld- Nap utat.

Mivel a Nap is hatalmas távolságra van, nézzünk egy kézzel foghatóbb példát, a Holdat.

A Hold átlagos távolsága a földtől 382.500 kilométer, A holdutazást több mint 26.143-szor tudtuk volna megcsinálni. Természetesen most is retúrjeggyel számoltunk. Egy nagyon hosszú robogós túra.

Abból is látszik, hogy ezt nélkületek nem sikerült volna elérni, hogy amennyiben ezt a távolságot egy valakinek kellett volna megtennie, akkor neki a NIU NQi GT-vel 16.308 évig kellett volna a NIU NGT legnagyobb sebességével folyamatosan mennie. Szerencsére ma már minden egyes nap több mint 1 millió NIU robogót használtok, így a közösség erejével sikerült ezt az egyedülálló teljesítményt elérnünk.

Ma nagy divat a mobilkészülék hírfolyamának a görgetése.

NIU túl a 10 millió kilométerenHa a leggyorsabb telefont megtanulod az ujjaddal maximális sebességgel pörgetni, akkor valamivel több, mint 190 000 évig kéne csinálnod, hogy a NIU motorok futásteljesítményével megegyező távolság jöjjön ki – megállás nélkül percenként 100 méter görgetéssel számolva.

Nézzünk egy életszerűbb példát, hasonlítsuk össze a NIU teljesítményét az emberi képességekkel.

Usain Bolt rövidtávfutó 2009-ben felállított világrekordja 100 méteres síkfutásban 9,58 másodperc. Ha ezt a tempót nem csak 10 másodpercig bírná tartani, hanem 30.373 éven keresztül folyamatosan ezzel a tempóval futna, akkor meglenne a NIU elektromos robogók által eddig megtett távolság.

Elektromos robogózás a takarékos közlekedés.

NIU túl a 10 millió kilométerenKezdj el pénzt keresni azzal, hogy elektromos robogóval közlekedsz. A benzinre, üzemeltetésre, parkolásra, adókra, és egyéb a közlekedési eszközöket terhelő el nem költött kiadásokat kezd el 2€-s pénzérmékben gyűjteni. Amennyiben ezeket egymás mellé fektetjük, akkor 388.349.514.563.107 darabra lesz szükség, hogy kijöjjön az a távolság, amit a NIU robogók eddig teljesítettek. Ez 3.000-szer annyi pénzérme lenne, mint ami jelenleg forgalomban van.

De térjünk vissza a csillagászati léptékekhez egy utolsó példa erejéig.

NIU túl a 10 millió kilométerenA STAR WARS Millennium Falcon Collerian YT-1300 –as gépével, feltéve, ha éppen működik az Isu-Sim SSPO5 hiperhajtóműve, és fel tud ugrani fénysebességre, akkor a Nap-Föld távolság csak 7 perc lenne, de a NIU elektromos robogók által megtett 10 milliárd kilométer az Ezeréves Sólyommal is kilenc és fél óráig tartana.

Valóban elképesztő teljesítmény, és mindez itt a Föld nevű bolygón. Hálásan köszönjük minden NIU CREW, és NIU CLUB tagnak, hogy hozzájárult ehhez az egyedülálló teljesítményhez, ami a NIUt mára minden tekintetben a világ piacvezető elektromos robogójává tette.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük