fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

NIU robogók túl első 10 milliárd kilométeren

NIU túl a 10 millió kilométerenA NIU a világ piacvezető elektromos intelligens robogója. Nem csak az eladási statisztikákban, hanem a technológiai fejlettségében is messze megelőzi az összes konkurens motorgyártót.

Mivel minden NIU robogó a beépített SMART rendszerén keresztül az Amazon felhőbe tölti fel folyamatosan a telemetriai, diagnosztikai és statisztikai adatokat a motorkerékpár használatáról és üzemi adatairól, ezért ma már több mint, 10 milliárd kilométerről rendelkezésünkre áll 134 telemetriai adat, percenként 200-szor.

Ezt az adatmennyiséget használja a NIU fejlesztőmérnök csapata, és a mobiltelefonos applikációval is ezeknek az adatoknak az egy részéhez fér hozzá a felhasználó motoros. A flottakezelő cégek és a járműmegosztó vállalkozások egy nagyobb adatbázisból tudják a NIU flottájukat felügyelni.

Ebből az adatmennyiségből dolgozva tudták a NIU műszaki mérnökei elérni azt a nagyszerű eredményt, hogy mára a NIU a legmegbízhatóbb motorkerékpár márkává tudott válni.

Milyen az az okos robogó? Az biztos, hogy NIU

Ma már minden nap több, mint egymillió elektromos NIU motorkerékpár van használatban, ami globális szinten hatalmas hozzájárulás a közlekedés általi kibocsátások drasztikus csökkentéséhez.

De mennyi is az a 10 milliárd kilométer valójában? Csillagászati lépték, az már biztos, mert a földet ebből negyed milliószor lehetne megkerülni.

Nézzünk erre néhány érdekes összehasonlítást:

NIU túl a 10 millió kilométerenA NASA adatai szerint a Nap- Föld távolság 149 millió kilométer. Ez azt jelenti, hogy több mint 33-szor megjárhattuk volna oda vissza a Föld- Nap utat.

Mivel a Nap is hatalmas távolságra van, nézzünk egy kézzel foghatóbb példát, a Holdat.

A Hold átlagos távolsága a földtől 382.500 kilométer, A holdutazást több mint 26.143-szor tudtuk volna megcsinálni. Természetesen most is retúrjeggyel számoltunk. Egy nagyon hosszú robogós túra.

Abból is látszik, hogy ezt nélkületek nem sikerült volna elérni, hogy amennyiben ezt a távolságot egy valakinek kellett volna megtennie, akkor neki a NIU NQi GT-vel 16.308 évig kellett volna a NIU NGT legnagyobb sebességével folyamatosan mennie. Szerencsére ma már minden egyes nap több mint 1 millió NIU robogót használtok, így a közösség erejével sikerült ezt az egyedülálló teljesítményt elérnünk.

Ma nagy divat a mobilkészülék hírfolyamának a görgetése.

NIU túl a 10 millió kilométerenHa a leggyorsabb telefont megtanulod az ujjaddal maximális sebességgel pörgetni, akkor valamivel több, mint 190 000 évig kéne csinálnod, hogy a NIU motorok futásteljesítményével megegyező távolság jöjjön ki – megállás nélkül percenként 100 méter görgetéssel számolva.

Nézzünk egy életszerűbb példát, hasonlítsuk össze a NIU teljesítményét az emberi képességekkel.

Usain Bolt rövidtávfutó 2009-ben felállított világrekordja 100 méteres síkfutásban 9,58 másodperc. Ha ezt a tempót nem csak 10 másodpercig bírná tartani, hanem 30.373 éven keresztül folyamatosan ezzel a tempóval futna, akkor meglenne a NIU elektromos robogók által eddig megtett távolság.

Elektromos robogózás a takarékos közlekedés.

NIU túl a 10 millió kilométerenKezdj el pénzt keresni azzal, hogy elektromos robogóval közlekedsz. A benzinre, üzemeltetésre, parkolásra, adókra, és egyéb a közlekedési eszközöket terhelő el nem költött kiadásokat kezd el 2€-s pénzérmékben gyűjteni. Amennyiben ezeket egymás mellé fektetjük, akkor 388.349.514.563.107 darabra lesz szükség, hogy kijöjjön az a távolság, amit a NIU robogók eddig teljesítettek. Ez 3.000-szer annyi pénzérme lenne, mint ami jelenleg forgalomban van.

De térjünk vissza a csillagászati léptékekhez egy utolsó példa erejéig.

NIU túl a 10 millió kilométerenA STAR WARS Millennium Falcon Collerian YT-1300 –as gépével, feltéve, ha éppen működik az Isu-Sim SSPO5 hiperhajtóműve, és fel tud ugrani fénysebességre, akkor a Nap-Föld távolság csak 7 perc lenne, de a NIU elektromos robogók által megtett 10 milliárd kilométer az Ezeréves Sólyommal is kilenc és fél óráig tartana.

Valóban elképesztő teljesítmény, és mindez itt a Föld nevű bolygón. Hálásan köszönjük minden NIU CREW, és NIU CLUB tagnak, hogy hozzájárult ehhez az egyedülálló teljesítményhez, ami a NIUt mára minden tekintetben a világ piacvezető elektromos robogójává tette.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x