HírekMotorokMotorozás

A NIU megnyitja a világ első pilóta nélküli üzletét Svédországban

Niu személyzet nélküli üzlet StockholmbanElőször nyílik olyan üzlet a világon, ahol a járművek tesztelését és rendelését lehet elvégezni mindenféle emberi segítség nélkül. Az innovatív instore megoldásoknak köszönhetően a fogyasztók elérhetősége és a felhasználói élmény a hosszabb nyitvatartási idővel és a zökkenőmentes vásárlási élménnyel nő.

Az NIU, az intelligens elektromos járművek vezető szállítója, a Securified Access by Corepart és a HonestBox biztonsági és technológiai szakértőkkel közösen egy személyzet nélküli bemutatótermet épített a svédországi Stockholmban. A stockholmi NIU üzlet lesz a világ első olyan teljesen személyzet nélküli üzlete, ahol a közönség kipróbálhatja és megvásárolhatja a mopedeket és motorkerékpárokat. Az üzletbe való belépéshez elektronikus banki azonosító szükséges, a termékekről pedig QR-kódok beolvasásával kapnak információt a vásárlók.

“Az autóiparban a következő lépés az online kereskedelem fizikai helyszínekkel való támogatása, ahol egyszerűen és biztonságosan tesztelhetők a termékek, mielőtt megrendelnék azokat. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elsőként próbálhatjuk ki ezt a koncepciót, és vezethetjük az iparágat egy új korszakba” – mondta Peder Askerlund, a NIU értékesítési vezetője.

Az üzlet minden nap reggel 8 és este 8 óra között tart nyitva. A biztonságról egy AI-alapú kamera- és hangrendszer gondoskodik, amely figyelmeztetést küld, ha ismeretlen személy lép be az üzletbe, és riasztást ad ki, ha valaki elesik vagy sikít.

NIU robogók túl első 10 milliárd kilométeren

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“A pilóta nélküli üzletek jelentik a jövőt. Lehetőséget teremtenek mind a nagyobb, mind a kisebb vállalatok számára, hogy termékeik bemutatására szolgáló helyiségekkel rendelkezzenek, anélkül, hogy raktárra vagy személyzetre lenne szükségük a helyszínen. Ez megkönnyíti, hogy központi helyen legyenek helyszínek, ami megállíthatja a boltok eltűnését a kis- és nagyvárosokban egyaránt” – mondta Magnus Berglund, a HonestBox partnere.

A NIU személyzet nélküli boltját 2023 folyamán tesztelik. Amennyiben a koncepció sikeresnek bizonyul, a tervek szerint további helyszíneket nyitnak Svédországon belül, ahol a hagyományos üzletek vagy bemutatótermek a személyzeti költségek és a szezonális ingadozások miatt nem voltak nyereségesek.

Niu személyzet nélküli üzlet Stockholmban

Hogyan működik a személyzet nélküli üzlet?

A bemutatóterem a Securified Access by Coreparts és a HonestBox által biztosított technikai megoldásoknak köszönhetően működik. A bemutatóterembe való belépéshez a látogatók banki azonosítóval igazolják magukat. A belépés után egy hangfelvétel fogadja őket, amely elmagyarázza, hogyan működik a bemutatóterem, hogyan vásárolhatnak, és tájékoztatást nyújt a termékekről. Az adott terméken látható QR-kód egyszerű beolvasásával a vásárlók a weboldalra jutnak, ahol további információkat olvashatnak róla, és rendelést adhatnak le.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük