KultúraMotoros kép

Niki Ink csodás Old School üvegfestményeit minden lakásba!

niki ink old scholl uvegfestmeny kezdoAz üvegfestményeket, a keretekkel együtt, egy egri, tetovált büszke anyuka készíti, aki imádja az Old School stílust – ezt a szeretetet tükrözik az alkotásai. Ő Niki Ink!

A képeket nézegetve Niki honlapján, nem is tudtam eldönteni, melyiket szeretném a leginkább – ide mindet! A tetovált anyuka festményeit azoknak ajánlom, akik szeretik a tradicionális amerikai, letisztult stílust, az Old School-t.

Niki imádja a régi amerikai autókat, motorokat. Szeret fotózni és két hónapja egy különleges dologba fogott bele: az üvegfestészetbe. De hogy is volt ez?

– Évek óta azon agyaltam, mi is az, amivel a legjobban ki tudnám fejezni önmagam, ugyanakkor örömet is okozhatok másoknak vele. Lehet, fura, de egyik reggel így ébredtem: „Ez az! Üvegfestés, de egy kicsit másként…” Végül szépen lassan összeállt bennem minden. Miért ne tehetnénk egy egyedi keretbe ezt a falra?!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Mindig is közel ált hozzám a művészet: 12 évig táncoltam, táncművészetire jártam Miskolcon. Aztán jött a fotózás. Egy kicsit belekóstoltam a gitározásba is. Az üvegfestészetet pedig 2 hónapja kezdtem el.

Hol tanultad? Esetleg volt olyan tanítómestered, aki a mai napig meghatározó számodra?

– A fotós suliban szereztem némi rajzismereti alapot, de az üvegfestészetet nem is tudom, talán mondhatom, hogy maga az élet, az ösztönök hozzák ki belőlem…

Ebben a stílusban, amit igyekszem képviselni és átadni az embereknek, minden művészt a tanítómnak tekintek, akik kézzel alkotnak, mert ma már sajnos a gyárakból kifutó szalagok beszélnek, (irányítanak). De szerencsére vannak még olyan közegek, ahol tudják az emberek mi is az igazi érték: ilyenek a motoros- és amerikai autós klubok, tetováltak.

De természetesen van olyan gyerekkori barátom, aki ösztönzően hatott rám.

Az Old School iránt hogyan alakult ki a vonzalmad?

– Igazából maga a korszak fogott meg. A stílus, a gondolkodásmód és legfőképpen azok a minták, amiket akkor első tetoválásként varrattak magukra az emberek. Ez tehető a ’70-es, ’80-as évekre. A tetoválások a tengerentúlon főként a halászatról (megélhetés), a nőkről (bujaság) és a családról szóltak – ezeket a motívumokat használom én is.

Nagy kedvenceim a korszak amerikai autói, például az 1970-es Dodge Challenger, a Chevy, az El Camino és az épített motorok természetesen. De igazából nekem a legnagyobb Old School Édesapám és Édesanyám. A fekete fehér képek, a trapéznadrág. Az, ahogyan egy doboz gitáron eljátszotta édesapám a „Felkelő Nap házát”. Vagy akár mezítláb szaladni az esőben az utcán, amit a mai napig bármikor bárhol megteszek. Az Old School számomra a gyökereket jelenti, és valahol ennek a fontosságát szeretném becsempészni a képeimmel az emberek lakásába és vele együtt a szívükbe is.

A képeid hogyan ihletődnek?

– Eléggé sokat böngészek és természetesen vannak alap motívumok, amelyek meghatározzák a stílust, de igyekszem ezeket a saját egyéniségemre átformálni. Mivel kézzel készített üvegfestésről van szó, nincs két egyforma munkám. Izgalommal ülök le mindig az asztalomhoz, hiszen maga a technika sem egyszerű.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük