MotorokMotorozás

Neon54 tippek az ideális első gép megvásárlásához

Ha valami új dologba kezdesz, minden bizonnyal az első lépések megtétele kissé nehézkes. Legyen szó az olyan platformok felfedezéséről, amilyen a Neon54, vagy éppen az első motorkerékpár megvásárlásáról. A kettő között nyilván evidensek a különbségek, de azért vannak hasonlóságok is.

Amikor az online platformok között válogatsz, amelyek egyike a Neon54, akkor nyilvánvalóan az első dolog, amit megteszel az a kutatás. Mivel az interneten bőségesen akad választék az ilyen weboldalakból, ezért a legegyszerűbb, ha összeírsz egy kritériumrendszert, amely alapján elvégzed a Neon54 és versenytársai összehasonlítását.

Persze, ha most azt mondod, hogy azért egy online játékoldal, amilyen a Neon54 kiválasztása és egy olyan típusú döntés, mint az első motorkerékpár megvásárlása merőben eltérnek egymástól, ebben igazad is van, meg nincs is. 

Egyrészt, valóban nem ugyanaz egy számítógép előtt ülni és kattingatni, illetve egy motor nyergében ülve kanyarokat szelni. Másrészt viszont, a kutatás, az utánajárás mindkét esetben fontos. Ilyen tekintetben számos szakoldalt lehet átnézni, videós teszteket böngészni és nem utolsósorban tapasztaltabb ismerősök véleményét kikérni.

A puding próbája pedig az evés. Mielőtt elköteleznéd magad, pénzt költenél valamire, mindig tegyél egy próbát, akár Neon54  játékról, akár száguldásról van szó. Az érzéseid, benyomásaid mindig fontos szerepet játszanak. 

Az alábbiakban néhány lépésben megtalálhatod azokat a dolgokat, amelyekre érdemes és hasznos odafigyelni, mielőtt megvásárolnád első gépedet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Mérd fel a lehetőségeidet

  1. Amikor a motorozásról van szó, több tényezőt is figyelembe kell venni. Első helyen nyilván a történet anyagi vonzata szerepel, vagyis, hogy mennyi pénzt tudsz ráfordítani erre a kalandra. Itt azonban ne csak az legyen a szemed előtt, hogy van-e elég pénzed egy kiszemelt gépcsoda megszerzésére, hanem érdemes előre is gondolni és az olyan folyamatos költségekkel is kalkulálni, mint a biztosítás, a felszerelés, a karbantartás.
  2. A másik dolog amit érdemes átgondolni, azok az igényeid és képességeid. Ha még kezdő vagy, akkor hasznos lehet olyan motort vásárolni, amely talán szerényebb teljesítménnyel rendelkezik, de amelyen megszerzed a kellő rutint. Illetve, gondold át, hogy a környék útjait tervezed róni, vagy hosszabb túrákra mennél a barátokkal.
  3. Ha megvan néhány kiszemelt modell, jöhet az elmaradhatatlan kutatás. Olvass utána az egyes motorok tulajdonságainak, nézz meg néhány tesztvideót, sőt, ha lehetőséged van rá, ismerős gépét próbáld is ki. A legjobb teszt mindig az, hogya érzned magad a nyeregben.
  4. Érdemes még egy pillanatra visszatérni a költségvonzatra. A fent már felsorolt tényezők megfontolásán túl annak is nézz utána, mennyire őrzi meg hosszabb távon az értékét az adott jármű, vagyis, ha egy idő után lecserélnéd azt, mennyire értékálló a befektetés.
  5. Az utakon pedig első a biztonság, úgyhogy a büdzsé tervezésekor mindig vedd figyelembe azt is, hogy fontos a megfelelő biztonsági felszerelés beszerzése, ami vonatkozik a protektoros dzsekire, nadrágra, de a sisakra és a többi felszerelésre is.

A végső döntés előtti lépések

Miután a fenti dolgokat megfontoltad, elvégezted a kötelező köröket és körvonalazódott, mit is szeretnél, mielőtt még a zsebedbe nyúlnál, íme még néhány hasznos tanács:

  1. Ha még kezdő vagy és első motorodat szeretnéd megvásárolni, érdemes megfontolni, hogy ez a gép inkább használt, mint új legyen. Ez egyrészt a költségek miatt is hasznos lehet, másrészt, ha ismerőstől vásárolsz, akkor kaphatsz hasznos tippeket. Ha viszont nem, akkor a vásárlás előtt mindenképp ellenőrizd, hogy a motort megfelelő módon karbantartották és nem egy szervizben kell kezdeni a kalandot.
  2. Mivel ez még csak az első járműved, ne akard rögtön álmaid motorját megvásárolni. Hasznosabb, ha lépésenként haladsz. Egy kisebb, testhezállóbb géppel kezdd, amelyen megszerzed a szükséges rutint, majd közelíthetsz a kiszemelt gép felé. 
  3. Amit még hasznos szem előtt tartani, hogy a motor könnyű, jól irányítható legyen, a vezetői ülés kényelmes legyen. Hasznos, ha a súlypont alacsonyan van, ez ugyanis könnyebbé teszi a manőverezést és könnyebben kézben tudod tartani a dolgokat.

Mivel első járműről van szó, nem lehet eléggé hangsúlyozni a biztonság fontosságát. Inkább legyen maga a motor olcsóbb, de szerezz be hozzá megfelelő minőségű, igényesebb biztonsági felszereléseket!

(X) Támogatott tartalom, Címlapkép

Ha tetszett ez a cikk, akkor iratkozz fel a YouTube-csatornánkra is még több motoros tartalomért. Megtalálsz minket a Facebookon, az Instagramon, a TikTokon és a Twitteren is.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük