fbpx
CsajokMotorokMotoros csajokMotoros jogosítvány

Tímea: 2013 januárjában meglett az első nagy motorom

megyeri t%C3%ADmea4A történetem 3 éves koromra nyúlik vissza: apum másodállást vállalt egy pékségben és ennek apropójából vásárolt egy 150-es Mz ETZ-t. Már akkor nagyon megtetszett a moci!

Mindig mondogattam neki, hogy vigyen el motorozni, így hát felültetett maga elé, és száguldottunk is.

Sok olyan pillanatra emlékszem, amikor mamámnál voltam, játszottam az udvaron és már messziről meghallottam apum motorjának a hangját, és szaladtam ki az utcára. Általában kétháznyit sikerült elé futni. Akkor megállt, szintén felvett maga elé és elgurultunk mamám házáig.

Már az is nagy élmény volt számomra, hogy pár métert gurultunk! Meg kell említenem, hogy ekkor még minden évben jártunk fel Pestre, az autó kiállításra és az egyik évben voltak gyerek sportmotorok. Emlékszem, könyörögtem apumnak, hadd menjek egy kört, de végül nem engedte meg, mert „túl kicsi vagyok még hozzá”.

Megyeri Tímea motoros csaj

Hát mit ne mondjak, nagyon szomorú voltam, de engesztelésül kaptam egy lufit. Pár év múlva apum otthagyta ezt a mellékállást, ezen apropóból a motornak is mennie kellett. Nagyon sajnáltam, de nem csak én, anyukám is (aki nem igazán rajong a motorokért, és azért sem igazán, hogy apummal motorozunk) megsiratta, amikor elvitték. Faternak ezután jó darabig nem volt motorja…

Majd telt-múlt az idő, elkezdtem cseperedni. Lehettem olyan 11-12 éves, amikor már előálltam anyumnak azzal az ötlettel, hogy majd motorozni fogok. Anyum elég megértően azt válaszolta rá: „Fiam, ha neked az kell, akkor majd azt veszünk.” Szerintem arra számított, hogy majd elfelejtem ezt a gondolatomat. De nem így lett!

Megyeri Tímea motoros csaj Simson

14 éves voltam, amikor már tényleg a sarkamra álltam: már pedig én motorozni fogok. Anyum barátnőjééktől kaptam kölcsön egy Simsont. Nem adták el nekünk, mert a fiuk motorja volt, még suhanc korában, ezért meg akarták tartani emléknek.

Gondoltam, nem is baj, mert valami vagányabb sportmotorra vágytam. Faterral együtt róttuk a köröket a Simóval, mire megtanultam rendesen váltani és kormányozni. Aztán már mehettem egyedül.

Megyeri Tímea motoros csaj

De volt ám gondom a géppel… Ha nem indítottam be két napig, akkor már eldugult és nem akart indulni, vagy épp alapjárat nem volt… Anyum tesója jött sokszor segíteni megszerelni, mivel apum se nagy motorszerelő. De lényeg a lényeg: a Simón tanultam meg motorozni és így is szerettem, a hibáival együtt.

 

Lapozz a folytatáshoz!

CsamShop motoros pólók 2023 május

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x