fbpx

Nem volt felhőtlen a szilveszteri motorozás

szombathelyi szilveszteri gurulasTizedik alkalommal zárták motoros felvonulással az évet a szombathelyi motorosok. A majdnem 300 résztvevő között azonban nem mindenki tudta, hogyan kell biztonságosan közlekedni ekkora csapatban. Baleset szerencsére nem történt. 

Annak ellenére, hogy a 2017-es év legutolsó napja volt, tavaszias idő és +10 fok várta a motorosokat Szombathelyen december 31-én a szilveszteri motorozás alkalmából. Valószínűleg épp az időjárásnak köszönhető, hogy összesen 298 motoros és az utasaik érkeztek meg délután egy órára a találkozó pontra. 

A jó hangulatú gurulás alatt a motorosok körbemotorozták a várost, majd a Végállomás Klubban teáztak és beszélgettek búcsúzóúl. Ahogy az a nagyobb felvonulásokon gyakran előfordul, sajnos a rendezvény után több panasz is érkezett a szervezőkhöz, ezért a következő nyilatkozatot tették Facebook oldalukon: 

“Bár nagyon jól sikerült a szilveszteri gurulás és 99%-ban mindenki kulturáltan vett részt, viszont ma reggel is kaptunk negatív visszajelzést ( a sokadikat), sajnos jogosan, bár nemigazán tehetünk róla. Tobbször kértük a résztvevőket, hogy csak olyan járművel vegyenek részt, amely alkalmas a közúti közlekedésre és az akrobatikus mutatványokat se egy ilyen összejövetelen, ne közúton mutassák be! Lehet, hogy jól néznek ki a stuntriding mutatványok, de nem közúton és pláne nem a résztvevők közt és nem a szembeforgalom sávjában! MAXIMÁLISAN ELHATÁROLÓDUNK AZ ILYEN CSELEKMÉNYEKTŐL! Nekünk az a dolgunk, hogy értetek, motorosokért tegyünk és hogy pozitív képet alakítsunk ki a motoros társadalomról, ezért az ilyen mutatványok nem illenek a képbe! A tavaszi felvonuláson várhatóan rendőri biztosítás lesz, külön kérni fogjuk a rendőrség munkatársait, hogy a fentiekre különösen ügyeljenek. Az autóvezetőtől pedig elnézést kérünk, akivel egykeréken szembe haladt a motoros. A jövőben különösen odafigyelünk az ilyesmire, mivel velünk babrál ki, aki nem tud megfeleően résztvenni, úgy ahogy a 99%. Köszönjük és várjuk a tavaszt! 1f609

Habár egy felvonulás nem egy motoros túra, ilyenkor még óvatosabban kell vezetni, és sokkal jobban odafigyelni a többi motorosra, és természetesen a többi közlekedőre is. A csapatban motorozás szabályaival kapcsolatos íráunkat itt olvashatod el. 

A felvonulást ezúttal ismét a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesülete szervezte, a felvonulást a Claudius Polgárőrség biztosította. A szombathelyi motorosok legközelebb a szezonnyitó gurulásukon várják tavasszal a vasparipásokat egy laza összejövetelre. 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x