HírekKultúraMotoros zene

Napraforgó és Vadmacskák

Vadmacsk%C3%A1kHazánkban a ’60-as években szökkentek szárba az első női beatzenekarok. Már akkor is nagyon tudtak a magyar csajok!

 

Az első női beatbanda a Napraforgó lehetett, még a hatvanas évek végén. A lányok Szigeti Edit (gitár, ének), Kovács Éva (gitár), Sütő Judit (cselló), Kováts Dóra (hegedű, ének) zenélgettek együtt, majd 1971-ben megnyertek egy salgótarjáni amatőröknek rendezett fesztivált, folk-beat kategóriában.

Sajnos ezután váratlanul fel is oszlottak. Úgymond utódzenekaruk lett a Vadmacskák, még 1971-ben. A csajok viszont már keményebb zenét nyomtak

A felállás a következő volt: Szigeti Edit (gitár, ének), Szánti Judit (gitár, ének),  Fáy Krisztina (basszusgitár), Csuka Mária (dob) és Nagy Kati (billentyűsök).

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

1973-as feloszlásukig mozgalmas életet éltek a lányok, nagyon sok dolog részesei lehettek, és írható a nevükhöz. Szerepeltek például a 144 nóta című tévés műsorban. A Komár Lászlóval készített, Jó barátom című számuk felkerült a slágerlistákra is.

Turnéztak a Fonográffal, valamint a Bergendyvel. Szigeti Edit a Liliomfi című színdarabhoz írt zenét.

Miután felbomlottak, Nagy Kati újjáalakította az együttest, hirdetés útján és Kati és a Kerek perec néven játszottak tovább, 1975-ig.

Szigeti Edit zenélt a Generálban, a Geminiben, sőt Los Angelesben is élt egy ideig, és szürrealista festő lett belőle.

Forrás: Hangtárnok

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük