fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Nyerj egy könyvet! – Egy éve halt meg a Roxette énekesnője, Marie Fredriksson

Hallgass a szívemre Marie Fredriksson, a Roxette énekesnőjének életrajzi könyve2019 december 9-én hosszú betegség után, 61 éves korában halt meg Marie Fredriksson, a világhírű, svéd popduó énekesnője. Életrajzi könyvében – amelyet három szerencsés olvasónk most megnyerhet – a Roxette előtti időkről és persze a betegségéről is szó esik. Sosem voltam kifejezetten Roxette rajongó, de vezetés közbeni rádióhallgatóként több ezer népszerű sláger van a fejemben, amit néhány akkord után simán végigdúdolok. Óhatatlanul beégtek a memóriámba a svéd duó legismertebb dalai is, amiket szerintem te is simán fel tudsz idézni.

Emlékszel még?

  • It must have been Love
  • Listen to your Heart
  • Dangerous
  • Joyride
  • Fading like a Flower
  • How do you Do
  • Sleeping in my car
  • Wish I could fly

…meg a többi, aminek nem tudom a címét sem.

A svéd Roxette együttes a ‘90-es évek végén és a 2000-es évek elején a világ egyik legsikeresebb és legnépszerűbb popzenekarának számított, több mint 70 millió lemezt adtak el világszerte. Az együttes énekesnőjénél, Marie Fredrikssonnál 2002-ben agydaganatot diagnosztizáltak. Maximum 3 évet jósoltak neki az orvosok. Marie azonban hatalmas élet­igenléssel és kitartással felvette a harcot a halálos kórral, tovább koncertezett, és még 17 évig élt. 2019. december 9-én bekövetkezett halála az egész világot megrázta.

Ebben a különleges és megrázó önéletrajzban Marie Fredriksson feleleveníti életének legemlékezetesebb pillanatait, sikereit és kudarcait, valamint kendőzetlen őszinteséggel ír betegségéről is. A könyv segítségével bepillanthatunk a Roxette és Marie magánéletének kulisszái mögé, valamint megismerhetjük a sztár mögött rejlő aggo­dalmakkal teli, de örök küzdő, élni akaró embert is, aki még az utolsó pillanatokban sem adta fel a reményt.

A Helena von Zweibergk által írt életrajzi könyv még 2015-ben jelent meg eredeti nyelven. Jóval Marie halála előtt, de már bőven a 2002-ben diagnosztizált agydaganata után, amit végül 17 évvel élt túl a híres énekesnő. A három évig tartó kezeléssorozat után ugyan gyógyultnak nyilvánították, de számtalan visszamaradt tünettel küzdött élete végéig.

Amellett, hogy a műtétek és a sugárkezelés következményeként szinte újra meg kellett tanulnia beszélni és a járás is nehézségekbe ütközött számára ezután, Marie mégis vissza tudott térni a színpadra még néhány évre. A zene mindig segítségére volt a nehéz helyzetekben, amiről szintén mesélt életrajzában.

A magyar fordítás a G-Adam Könyvkiadó gondozásában jelent meg idén, hogy a hazai rajongók is megismerhessék a Roxette és Marie történetét.

Nyerd meg a Hallgass a szívemre című könyvet!

Ha szereted a Roxettet és kíváncsi vagy Marie Fredriksson élettörténetére, a könyvet megvásárolhatod a kiadó honlapján speciális kiadói kedvezménnyel. Akár karácsonyi ajándéknak is tökéletes.

De várj a rendeléssel, mert ha e hét vasárnapig (2020. december 13-ig) válaszolsz arra a kérdésre, hogy ki volt (hogy hívják) Marie énekestársa a Roxette-ben, esélyes lehetsz a három példány egyikére, amelyeket a helyes megfejtők között sorsolok ki.

A válaszodat küldd el email címünkre “Roxette játék” tárggyal legkésőbb vasárnap éjfélig! A nyerteseket hétfőn értesítem, így még karácsony előtt megkapják a nyeremény példányt, ha pedig mégsem nyernél, még lesz elég idő, hogy megrendeld a könyvet.

5 1 vote
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2020 december 9. 13:19

Nem szerettem soha a romantikus témájú dalokat. Igazából az tette be a kaput nálam, amikor az egyik nagy párt a kampányához használta a dalukat, innentől nem tudtam elfogultság nélkül hallgatni. De nagyon tisztelem őt, főleg a küzdéséért, és valljuk be, jó hangja volt.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x