fbpx

Nagy Vivien Alexa: az első motoromat 2 évesen kaptam

Nagy Vivien Alexa motokrossz versenyzőSokak számára a krosszmotorozás nagyon egyszerű sportnak tűnik, pedig rengeteg munka és gyakorlás van benne. Hét közben edzések, hétvégén versenyek. Fel kell készülni mindenféle talajtípusra.

Új sorozatunkban motorversenyző hölgyeket szeretnék bemutatni a motorkerékpár sport minden kategóriájából, hogy olvasóink is láthassák, hogy a nők nem csak képesek elvezetni egy motorkerékpárt, hanem még eredményesek is a motorsportban. Nagy Vivien Alexa 15 éves motokrossz versenyző. 2020-ban a Dél-MX kupasorozatot megnyerte, az Országos Bajnokságban pedig 2. helyen végzett.

– Hogy kezdődött nálad a motorozás?

– Egész kis korom óta motorozok. Mondhatni ebbe születtem bele. Az első motorom egy kis Yamaha PW 50 volt, amit 2 évesen kaptam. Be volt állítva a nappaliba, ott csodáltam. Míg kicsi voltam a szüleim mindig beültettek maguk elé és úgy vittek engem a motoron. Majd miután megtanultam biciklizni, rá ültettek a ,,paripára”. Apukám vitt bele a motokrossz világába.

– Milyen motorokkal motoroztál eddig?

– Ahogy nőttem jó pár fajta motort kipróbáltam már. Yamaha Pw 50, Malaguti Grizzly, Honda XR 100, Kawasaki KX 85. Előző motorom egy KTM SX 85 volt. Az idén ültem át egy 125 ccm-es Gas Gas-ra. Ez a motor igaz hogy nagyobb, de könnyebb vele menni mint az ezelőtti motorjaimmal.

– Mikor kezdtél versenyszerűen motorozni? 

– Első versenyem 2014-ben volt Túrkevén. Eleinte a fiúkkal versenyeztem együtt, majd később Lady kategóriában tettem próbára magam. 2017-ben volt egy balesetem Tápióbicskén, amikor dupla alkar csont törésem volt. Majd 2018-ban a lábközép csontom tört el Monoron. De ennek ellenére még mindig űzöm a sportot. Nem tudnám elképzelni nélküle a napjaim.

Nagy Vivien Alexa motokrossz versenyző– Van versenycsapatod, hogy segítse a versenyzésedet?

– Sajnos az amatőr motokrosszban nagyon kevés versenyzőnek adatik meg, hogy csapata legyen. Én és húgom is szüleink támogatásával motorozunk.

– A családban más is motorozik rajtad kívül? 

– Az egész család űzi ezt a sportot. Két húgom van, mind a ketten krosszmotoroznak. Evi 12, Nono 7 éves. 2020-ban Evivel együtt mentünk a Dél-MX kupasorozaton és csináltuk végig az Országos Magyar Bajnoki sorozatot.

– Milyen eredményeket értél el eddig?

– A Lady kategóriába sajnos nem olyan népes a mezőny, mint a fiúknál. Ennek ellenére kiélezett versenyek szoktak lenni. A 2020-as szezon volt számunkra az eddigi legsűrűbb év. Nagyon sok szoros futamom volt tavaly, amiken vegyes sikerekkel végeztem. Év végén összesítettbe a Dél-MX-et sikerült megnyernem, az Országos Bajnokságon pedig 2. helyen végeztem.

Nagy Vivien Alexa motokrossz versenyző– Milyen a mezőny és a versenytársak?

– Tavalyi év során nagyon sok mindenkit megismertünk, nagyon sok emberrel jóba lettünk. Nagy ,,szerencsénkre” a legközelebbi verseny is 200 km-re volt tőlünk. Így már előző délután el kell indulnunk, hogy a depóban helyet találjunk. Minden verseny előtti este nagy bandázások vannak. Nagyon összetartó a csapat. Szerencsére ellenfeleim és nem ellenségeim vannak a pályán, s a lányokkal a depóban is jól kijövünk.

– Milyen változásokat hozott a COVID-19 járvány a versenyzésben?

– Mióta kitört a járvány, nem jöhetnek be szurkolók, nézők a versenyekre. Egy versenyzővel egy kísérő jöhet. De ez a depó hangulatán sokat nem változtatott.

Nagy Vivien Alexa motokrossz versenyző– Mik a terveid a 2021-es versenyszezonra?

– Szeretnék minél több versenyre elmenni és próbára tenni magam, mint a tavalyi évben. Illetve, minél jobb eredményeket szeretnék elérni ebben a szezonban is.

Sokak számára a krosszmotorozás nagyon egyszerű sportnak tűnik, pedig rengeteg munka és gyakorlás van benne. Hét közben edzések, hétvégén versenyek. Fel kell készülni mindenféle talajtípusra. Minden pálya minden métere más, mások a kanyarok, az ugrók. Erre csak rengeteg gyakorlással lehet felkészülni.

Úgy gondolom sok tanulnivalóm van még ezzel a sporttal kapcsolatban. Ezért ha tehetjük eljárunk motokrossz edzésekre, ami nagyban segíti a fejlődésünket.

Nagy Vivien Alexa motokrossz versenyző

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x