EseményekMotorverseny

Nagy előrelépés volt Görbe Soma számára a barcelonai futam

gorbe soma barcelona 3A június 8-10-i hétvégén a FIM CEV Repsol European Talent Cup 3. fordulóját rendezték a barcelonai Circuit de Barcelona-Catalunya pályán, aminek érdekessége, hogy az elmúlt hétvégén a király kategória versenyzői is ugyanitt szálltak harcba egymás ellen.

 

Csütörtökön kezdődtek a szabadedzések, ahol száraz és vizes körülmények között is volt lehetőség edzeni, itt egy 1.59-es köridővel kezdett Görbe Soma, amivel egyáltalán nem volt elégedett. Pénteken már 1.57-et tudott menni, ami egy jelentős 2 másodperces gyorsulást jelentett.

Szombaton a kvalifikáción 1.56.2-es idővel a 32. helyre kvalifikálta volna magát, azonban sajnos kapott egy 12 rajtrácsos büntetést, így a mezőny hátuljáról kellett indulnia.​ Vasárnap a versenyt 3 kör után lefújták, majd a piros zászlót követően Soma a 38. helyről startolt. Az újraindított versenyen 7 kör alatt a 31. helyig sikerült feljönnie.

„Összességben elégedett vagyok, mert versenyről-versenyre tudtam javítani az elől haladó pilótákhoz képest. Estorilban 5 másodperccel, Ricardo Tormoban 2,9 másodperccel, Barcelonában pedig már csak másfél másodperccel maradtam el az első helyezettől. A motorom is nagyon rendben volt, egyre biztosabban tudok vele menni és folyamatosan gyorsulok.”- nyilatkozta a fiatal versenyző.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Soma a versenyen futotta meg a hétvégi leggyorsabb idejét 1.55.8-cal. Az egész csapat és a technikai háttér is nagyon jó volt, végsebességet tekintve a 11. leggyorsabb volt a magyar pilóta motorja.

gorbe soma barcelona 2gorbe soma barcelona 2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük