HírekEseményekMotoros találkozó

Húsz éves a Geronimo MC

gero20 67Augusztus huszadikán barátai és a valaha volt majd’ összes klubtag társaságában ünnepelte huszadik évfordulóját a legendás magyar motoros klub, a Geronimo MC.

Talán nincs is olyan öreg motoros Magyarországon, aki legalább egyszer ne járt volna a Geronimo MC szentendrei úti klubházában. A többiek pedig egész biztos hallottak legendákat a kilencvenes évek elején még a sajtó érdeklődését is gyakran felkeltő klub bulijairól, balhéiról. A legrégebbi ma is létező, magyar motoros klub az elmúlt két évtizedben sok mindenen keresztül ment, de lényeg, hogy a Geronimo név még ma is él, a tagok pedig tovább éltetik a legendát.

A klub jogelődje az 1987-ben alakult Angels MC Hungary, a nürnbergi Angels MC magyarországi chaptere volt. Alapító tagjai a Vízügyi Sport Clubban (V.S.C.) később Vízügyi Motoros Club (V.M.C.) ismerték meg egymást 1982-83-ban. Mikor a nemzetközi Hells Angels MC kérésére a német klub nevet változtatott 1989-ben, a magyar társaság Geronimo MC-re változtatta a nevét a legendás indián szabadságharcos, apacs törzsfőnök és törzsi varázsló után.

Az utóbbi években a klub többször cserélt klubházat. A Szentendrei úti faház helyén jó pár éve közért épült, ezért onnan a Bogdáni útra költöztek. Volt idő, mikor egyszerre két klubház és két chapter működött a Geronimo MC colorjával: a Bogdáni úton a North Side, Újpesten az East Side chapter vetette meg a lábát. Mikor a klub óbudai része úgy döntött, hogy a Hells Angels MC tagságot tűzik ki célul, az újpesti klub megtartotta a Geronimo nevet.

A klub korábban két nagyszabású motoros találkozót is szervezett Neszmélyben, de ahogy Tüske, a prezi (elnök) elmondta, jelenleg nem ez a profiljuk. Ahogy a születésnapi bulin is tapasztalhattuk, nem több ezer fős, élőzenés rendezvényekre várják barátaikat, hanem beszélgetős, baráti összejöveteleket szerveznek. Ami biztos, hogy minden péntek 13-án kialakul a klubházukban valami fergeteges buli.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A születésnapra meghívást kaptak a barátok, a baráti klubok, és a klub valaha volt összes tagja is, akik néhány kivételtől eltekintve tiszteletüket is tették. Az évforduló alkalmából pedig a buli csúcspontjaként új, teljes jogú tagot is avattak, aki ezen az estén kapta meg a motorosklub koponyás felvarróját, a full colort.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük