EseményekMotoros találkozó

Akiknek nincs ki a négy kereke: VII. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó Kiskunfélegyházán

VII. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó Kiskunfélegyháza 2021Kiskunfélegyházán hetedik alkalommal rendezték meg Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozóját 2021 augusztus 6-7-én. Egy év kihagyás után remek újrakezdésnek bizonyult közel négyszáz résztvevővel, száz feletti szóló- és több tucat oldalkocsis motorral.

A rendhagyó nemzetközi motoros közösség tagjait nem csak a féktelen szórakozás és a jobbnál-jobb koncertek kötötték össze, hanem a család, a gyerekek, az esélyegyenlőség, a kutyusok szeretete, a végeláthatatlan motorostúrák, a technikai elhívatottság és a Kiskunfélegyházi Parkerdő is.

A program fénypontja, mint minden évben a gyermekmotoroztatás volt, amelyből bőven kivette részét a Szalamandra Kétéltű Kutató-Mentő Alapítvány lánctalpas járműveivel is. Nem hiányozhatott idén sem az oldalkocsis szépségverseny, a vezetett túrák, a parádés felvonulás és a kaszkadőr show az oldalkocsisok “nyári Karácsonyáról”.

Csoportos kiránduláson tekinthették meg a vendégek pénteken a város új büszkeségét, Bács-Kiskun megye legnagyobb szökőkútját a felújított főtéren. Szombat délelőtt a gyönyörű tájvédelmi körzet, a Péteri-tó Vöcsök tanösvényét látogatta meg az addigra már több, mint ötven járműre duzzadt motoros csapat.

VII. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó Kiskunfélegyháza 2021

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A szombati délután a hatalmas felvonulás, a versenyek és a helyi, Magyarországon egyedülálló oldalkocsis kaszkadőr csapat, az IZS-Team bemutatója jegyében zajlott. A legmesszebbről érkezett szóló motoros, Jos Suren 1600 km-t tett meg Hollandiából Kiskunfélegyházáig.

Még nagyobb teljesítmény volt Horváth Tibor két napos, kalandos utazása az 1034 km-re található németországi Bad Mergentheimból egy több, mint 30 éves ukrán Dnepr nyergében. Ezzel elnyerte a legmesszebbről érkezett oldalkocsis motor díját.

A legidősebb oldalkocsis motor a szegedi Tóth Sándor 1959-es gyártású 250-es Simson-ja volt. A legidősebb oldalkocsis motorosnak járó serleget a 69 éves Kókai Miklós nyerte, aki 1967-es BMW-fogatával motorozott le egészen Inárcsról.

Még több kép a Sidecar Meeting-ről a galériában

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Varga Laci bácsi 70 évesen Tapolcáról látogatott el hozzánk oldalkocsis Jawa-jával, de elkirándulta a napot a környéken, így lemaradt a versenyekről. Ő is a legidősebb oldalkocsis motoros tiszteletbeli díját kapta távollétében.

VII. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó Kiskunfélegyháza 2021

A legszebb oldalkocsis motor serlegét Puskás Gábor és népes családja vihette haza 1972-es katonai Dnepr-jükkel a Nyíregyháza mellőli Ibrányból.

A találkozó rendkívül jó hangulatban telt és számtalan külföldi egykori résztvevő jelezte felénk interneten, hogy ha megtörténik végre a rendes újra nyitás Európában ez első útjuk a 2022-es kiskunfélegyházi Oldalkocsis Találkozóra vezet majd. Isten tartsa meg jó szokásukat!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük