EseményekHírekMotoros találkozó

Még több motort és robogót az utakra! – Motorozz Munkába!

ride to work 2018A 27. Ride to Work Day talán az eddigi legnagyobb világméretű megmozdulás lesz 2018. június 18-án a program életében – legalábbis ezt ígéri az eseményt jegyző non-profit szervezet. 

 

Az előző évek tapasztalata azt mutatja, hogy csak az Egyesült Államokban ezen a napon nagyjából 8 000 000 motorkerékpárt és robogót használnak arra, hogy azzal menjenek munkába, és ez körülbelül 1 000 000-val több, mint egy átlagos hétköznap. Ezek a résztvevők maguk is megtapasztalhatják, hogy ugyanazon a távon nagyjából 20%-kal rövidebb idő kell elérni a megadott célig, mintha személyautóval mentek volna. Ráadásul a motorok és a robogók kevesebb költséggel is járnak, ha egy emberre és 1 mérföldre számítjuk és sokkal kevesebb helyet foglalnak az utakon és a parkolóhelyeken is. 

“Sok ember nem mindig értékeli megfelelően a motorozás társadalmilag pozitív hatásait és néhányan azt sem tudják, hogy van néhány olyan rejtett káros következmény, amit az okoz, hogy manapság szinte mindenkinek saját autója van. Az autók gyönyörű gépek, imádjuk őket, de ha valaki motorozik, ha képes rá, sokat javít az illető ökológiai lábnyomán. – jelentette ki Andy Goldfine, az esemény szervezője. 

Ez a nap többről szól, mint pusztán a forgalmi dugók, a motorkerékpárok és a gazdaságtan. Winston Churchill híres mondássa volt: “Mi alakítjuk ki az épületeinket, azután ők alakítanak minket.” Más nagy gondolkodók pedig ugyanezt a bölcsességet más módokon fejezték ki. Az biztos, hogy túlmutat a házakon és az épületeken, ez a dolog a technológiákról szól, beleértve a közlekedési eszközeinket is. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Éppen ez az, amiért a motorozás és a robogózás, és az évi egy Ride to Work Day – Motorozz Munkába Nap – fontos. Ez a nap nem a motorozás szélesebb körben való elterjesztéséről szól, hanem az elfogadásról, a toleranciáról azok iránt, akik a közlekedésnek ezt a formáját választják. 

Ha teheted, te is motorozz munkába 2018. június 18-án. Ha pedig szeretnéd népszerűsíteni a rendezvényt, töltsd le az esemény logóját a holapról, és ragaszd a motorodra! 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük