HírekKultúraMotoros zene

Peter Kovary & The Royal Rebels – Hush (Live – Deep Purple feldolgozás)

peter kovary hush 3Habár sokan temetik a rockzenét, a klasszikus rock ismét a reneszánszát éli, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a zenei világ és kép, amit a Royal Rebels képvisel.

 

A zenekar a rockzene egyik, ha nem a legjelentősebb hőskorából merít. Tavaly jelent meg a debütáló nagylemezük, a Halfway Till Morning, mely az 1960-as, -70-es évek hangzását és szellemiségét éppúgy megidézi, mint a harmadik évezred rock’n roll-ját a Rolling Stones-tól a Rival Sons-ig. A lemez idén elnyerte a szakma elismerését is, a 2018-as Fonogram gálán az év hazai klasszikus pop-rock kategória győztesének választották.

A srácok az albumhoz 4 vidoklipet is készítettek, túl vannak az első országos- és egy kisebb európai turnén és felléptek már többek között a Hooligans és a 30Y vendégeként is.

A Royal Rebelst Kőváry Péter alapította, 2016-ban. Pétert a nagyközönség szélesebb körben a NEO gitáros/énekeseként illetve dj/producerként ismerhette meg a 2000-es években, emellett a STONED nevű Rolling Stones tribute banda “Mick Jagger-i posztját” töltötte be évekig. 2015-ben – 12 év után – Peti kiszállt a NEO-ból, és új zenekart alapított, Peter Kovary & The Royal Rebels néven, mellyel visszatért gyökereihez, a classic rockhoz. A 90-es években öccsével (Zoli – The Trousers) együtt játszott a Rag Doll nevű rock bandában. Peti 2017 júniusában a STONED kötelékeibe is visszatért.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

peter kovary hush 1A zenekar koncertjein a saját szerzemények között egy-egy halhatatlan sláger feldolgozásával is fejet hajt a régi elődök előtt (Stones, Tom Petty, stb.). A Rebels bulik egyik nagy kedvence az immár több mint 50 éves Hush című nóta, melyet legtöbben a Deep Purple első lemezéről ismernek, és azóta sokan feldolgozták, a legsikerültebb talán a 90-es évek végén a Kula Shaker féle verzió.

A dal azonban nem Deep Purple szerzemény, hanem egy bizonyos Joe South nevű szerző műve, és Billy Joe Royal rögzítette először kislemezen 1967-ben, a Deep Purple egy évvel később vette fel a debütáló Shades Of Deep Purple című korongra, illetve ez a dal lett a banda első kislemez sikere.

A Royal Rebels a Hush-t az egyik budapesti koncerten rögzítette, és olyan jól sikerült a felvétel, hogy szöveges video is készült hozzá, melynek alapját szintén egy budapesti buli lassított képei adják. A videot Szili László készítete, aki az előző Rebels klipet is rendezte.

A srácok időközben megkezdték a 2. album dalainak megírását, és a demók rögzítését, így az év végén a lemez felvételei is megkezdődhetnek. A 2. Rebels lemez várhatóan 2019. első felében jelenik meg.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük