EseményekHírekMotoros találkozó

Motoros klubok bajnoksága Alsóörsön

alsoors2012Ez év júniusában ismét gyönyörű motorok lóerői dübörögnek majd fel a Balaton partján.

1999 óta minden évben, hazai és külföldi motorosok ezrei zarándokolnak el Alsóörsre, az Európa kempingbe, hogy együtt köszöntsék a nyarat. Sok száz és ezer kilométer kerül ekkor a kerekekbe. A motorosok hangjukkal és jelenlétükkel reprezentálják Magyarország legnagyobb motoros találkozóját, a Harley-Davidson Open Road Fest-et.

Ez, a mára már Európa-hírű rendezvény Magyarország, és különösen a Balaton-régió legnagyobb kora-nyári fesztiválja. Az első olyan nagy nyári esemény, amikor megtelnek a környék szállodái, panziói, kempingjei és vendéglői. Osztrák, olasz, német, szlovák, cseh, lengyel, szlovén, ukrán motorosok érkeznek hazánkba, hogy magyar motoros társaikkal együtt „gurulva” ismerjék meg Európa legnagyobb tavának gyönyörű környezetét.

Idén – először a Fesztiválok történetében – 25 magyar városból indulnak szervezett, vezetett túrák a helyszínre. (Városok túrái). Az öt napos motoros ünnep csúcspontja a szombati Parádé, melynek keretében a Balaton-felvidék legszebb útvonalán halad végig a több ezer fesztiválozó motoros.

A 13. Harley-Davidson Open Road Fest bel- és idegenforgalmi fontosságával mára már méltó nyitánya a balatoni szezonnak és a nyárnak!

2012 az Olimpia éve, melyet a szervezők a Fesztivál programjában is megjelenítenek. Európában először most, Alsóörsön rendezik meg a chapterek/motoros klubok bajnokságát, ahol ügyességi versenyeken bizonyíthatják a jelentkezők a motorra-termettségüket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Fesztivál ez a javából, hiszen a motorok seregszemléjén túl igazi zenei csemegét is kínál. Öt napon át, több, mint 30, világhírű külföldi, és nagy rajongótáborral rendelkező magyar zenekar szórakoztatja majd nem csak a motorosokat, a környéken lakókat, hanem a helyszínre látogató nem motoros turistákat is. Idén a 70-es évek rockmuzsikájának két reprezentánsa, az angol Sweet és a skót Nazareth lép föl a Fesztivál nagyszínpadán, de a már „megszokott” magyar zenekarok sem hiányozhatnak a gazdag zenei programból. Bizonyára sok ezer torok énekli majd együtt az Edda, a Magna Cum Laude, a Ganxta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula vagy a Tankcsapda legnagyobb slágereit.

A zárónap zenei programjai pedig már a családoké, hiszen a hazai X-Faktor friss és „régi” sztárjai szórakoztatják a kicsiket és a nagyokat.

A 13. Harley-Davidson Open Road Fest kiemelt jelentőséggel kezeli a balesetmentes közlekedés fontosságát, és a segítő szándékot is. Idén a Bátor Tábor hátrányos helyzetű gyerekei lesznek a Fesztivál szervezőinek vendégei. Az elmúlt évekhez hasonlóan a közös motorozáskor bizonyára nagyszerűen érzik majd magukat a csillogó szemű lurkók és a „vad” motorosok!

A Fesztivál szervezői komolyan gondolják szlogenjük valódi tartalmát, miszerint: „Mindenkiben van egy kis Harley!”

Így is van! Ott, június 6-10 között Alsóörsön pedig különösen! Hiszen a Harley nem csak egy motor, hanem egy életérzés. A szabadság maga, egy csöpp lázadás, egy igazi barátság, egy őszinte mosoly, egy óriási üvöltés…

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük