HírekKultúraMotoros film

Motoros kincsek a Planet Hollywoodból

Minden motoros szeret motoros cuccokat gyűjteni, de vannak olyan mély zsebű motorosok, akik kimondottan nagy pénzekkel játszák ezt a játékot. A Heritage Auctions rendezvényén, a Planet Hollywood étterem franchise-ból származó ikonikus filmes kellékek kerültek kalapács alá, és szép összegekért találtak új gazdára.

Az aukcióra bocsájtott tárgyak között volt az a balta, amelyet Jack Nicholson a Ragyogás című filmben használt, a Forrest Gump című film buszmegállójának padja, és az ostor, amelyet Harrison Ford az Indiana Jones és a végzet templomában viselt. De természetesen nem maradhattak el a motoros vonatkozású cuccok sem.

A híres filmekben elhíresült motorkerékpárok és motorkerékpárral kapcsolatos kellékek közül néhány viszonylag olcsón kelt el, figyelembe véve az árverés 15,6 millió dolláros összbevételét.

It’s a chopper, baby

Elárverezték például azt a Harley-Davidson FXR chopper-t, amelyet Bruce Willis vezetett Quentin Tarantino 1994-es filmjében, a Ponyvaregényben. Ha emlékeztek, Willis karaktere, Butch Coolidge a “Grace” nevű motoron motorozott a vásznon, és mondta a híres mondatot: “Zed halott”. Grace az aukción 50.000 dollárért talált új gazdára.

Még ennél is ikonikusabb a bőrdzseki, amelyet Arnold Schwarzenegger viselt a Terminátor 2: Az ítélet napja című filmben. Abban a híres jelenetben volt látható, amelyben Schwarzenegger egy Kawasaki rendőrmotorral próbál lehagyni egy Terminátort a Los Angeles-i folyón. A bőrdzsekit végül 52.500 dollárért vihette haza egy rajongó.

Az 1995-ös Dredd bíró című filmben szereplő Hero Lawmaster motorkerékpár a fentiekhez képest viszonylag olcsón került az új tulajhoz. A futurisztikus járgány, amelyet Sylvester Stallone vezetett anno, mindössze 13.750 dollárért kelt el.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Te mennyit adtál volna ezekért az ereklyékért?

Forrás

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük