fbpx
EseményekMotoros találkozó

Motorok és Hot Rodok: Biker Fest Udine

22bf show 00539Gyönyörű környezetben, a Rivellino Park több mint 240 000 négyzetméteres területén rendezték meg idén a 22. Biker Festet Olaszországban.

A rossz idő ellenére több ezer motoros érkezett Európa minden országából, de még ausztrál, brazil és amerikai motorosok is ellátogattak a nagy hírű találkozóra. Az hazai közönség mellett igen színes társaság gyűlt össze. Portugáliától Oroszországig terjedt már a Biker Fest híre. A rengeteg látványosság miatt nem bánták meg, hogy eljöttek azok sem, akik az odavezető úton, az Alpokon keresztül alaposan bőrig áztak.

Sok ismerős arc megfordult a fesztiválon, hiszen sokan már évek óta visszajárnak. A haverok együtt élvezték Andrea Cavina és Martin Schenk látványos motokrossz freestyle showját, és izgulhattak értük a veszélyes ugrásokat, hátra szaltókat látva. A Sotonoro Team kifejezetten extrém kaszkadőrmutatványokra specializálódott, supermoto motorkerékpárjaikon. A Chicken Motor Show hallatán sokan talán valami csajos dologra gondoltak, valójában a német Udo Bracht vicces és látványos motoros kaszkadőr showját takarja ez a név csirkeruhában, sok-sok gumifüstöléssel tarkítva.

22bf backflip 02592

Nagy sikere volt a hétvége folyamán Manuel Castello által celebrált testfestő versenynek. Aki pedig kedvet kapott a testet takaró mintákhoz, tetoválómesterek és az airbrush művészek bárkire szívesen firkáltak valami szépet. Az árusok standjainál minden kapható volt, amire egy motorosnak szüksége lehet. A hétvége folyamán a motorosok túrákon is részt vehettek. Tapasztalt, helyi vezetőknek köszönhetően a távolról érkezettek is megismerkedhettek Friuli Venezia Giulia tartomány gyönyörű, vadregényes útjaival.

A 22. Biker Festen négy nagy cég is megjelent. A Honda Italia jóvoltából a belépőjegyek tombolán vettek részt, a fődíj pedig egy Honda Shadow VT 750 volt. Ezen kívül bárki kipróbálhatta a legújabb modelleket, és egy rövidített vezetéstechnikai képzést is tartottak a jelentkezőknek. Ebben az évben újdonságnak számított a Moto Morini megjelenése a rendezvényen, valamint a Boss Hoss Italy is elhozta a hatalmas, V8-as blokkal hajtott kétkerekűeket. A Victory Arlen Ness motorkerékpárnak, amely június végétől már Olaszországban is kapható lesz, ezen a rendezvényen volt a hivatalos bemutatója.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a Buker Fest-ről a galériában!

A Biker Fest keretében minden évben rendeznek motorszépségversenyt is. Most sem volt ez másképp. A legnevesebb nemzetközi motorépítők érkeztek erre az alkalomra. Leoz Votruba a Cseh köztársaságból jött, és elvitte a Best in Show díjat. Az olasz Crazy Choppers az egyedi, amerikai blokkos motorok között lett az első, a szintén olasz Abnormal Cycles pedig a bobber kategóriában lett a legjobb. Ők hárman nyerték meg a lehetőséget, hogy from 2009-ben a szervezők költségén jussanak el a Daytona Bike Week-re. A zsűri tagjai nemzetközi szakértők, olasz és külföldi motoros szakújságírók voltak.

22bf camping 08834

A hétvége zenei felhozatala sem volt gyenge. Az angol The Sweet és a kanadai Pat Savage mellett a The Hurricanes is fellépett Franco Caforio-val (a Litfiba volt dobosa), valamint Pino Scotto és további 12 más együttes zenélt. A koncertek szünetében gyönyörű lányok szórakoztatták a közönséget. A hétvége házigazdái Chery és Nikki Anderson voltak.

22bf camping 12468Az idei újdonság a találkozón kialakított Hot Rod Corner, ahol eredeti veterán autók, és egyedi hot rod építések is helyet kaptak az olasz Club USA Motors szervezésében. A hot rodok mellett a Gemelli Racing Team kiállította az első olasz Funny Car-t is. Június 8-án, vasárnap rendezték meg a 13. US Car Reunion-t, amire rengeteg amerikai autós érkezett. Nyolc különböző országból gyűltek össze a szebbnél szebb autók. A németek, osztrákok, szlovének, kanadaiak, cseh, horvátok és amerikaiak mellett magyar résztvevője is volt ennek a rendezvénynek.

Mivel a vasárnapi sátorbontáskor nem úgy tűnt, hogy a rossz idő bárkinek is elvette volna a kedvét, jövőre 23. alkalommal is lesz Biker Fest Udine mellett. A pontos dátumról majd az eseménynaptárunkból értesülhettek.

22bf uscars 13309

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x