KiemeltMotorokMotorozás

Mit tegyek, ha megcsípett egy darázs vagy méh?

Miért nem elég a kalcium?

Amíg nem olvastam utána a témának, az első gondolatom a kalcium-tabletta volt, hogy mindig azt hallottam, ez elég. De nem!

Az allergiásoknak perceken belül adrenalin tartamú injekciót kell kapniuk a combjukba, számukra nem elég a kalcium. Aki tudja, hogy allergiára hajlamos, mindig tartson magánál. Persze, nem olcsó mulatság, de életmentő lehet!

Mi a különbség a darázs és a méh között?

Könnyű összekeverni a két kis „szárnyas fejvadászt”, ezért vegyük sorra a különbségeket! Bár, azt hiszem, a legszembetűnőbb, legalábbis számomra, hogy nekem a méhek vastagabbak a darazsaknál, és hát, aranyosabbak… Félre téve a témánkat…

Na, de beszéljünk komolyan! A darazsak magányosan, vagy úgynevezett államokban élnek. Pókokkal, rovarokkal, elhullott állatokkal táplálkoznak a szükséges fehérje miatt, de azért esznek gyümölcsöt is. Szeretnek rászállni az ételünkre, s vigyázat, kórokozókat terjeszthetnek.

darazs

Nagyon harcias teremtmények. Általában akkor támadnak, ha veszélyt éreznek, védik a fészküket. Többször is megszúrhatják áldozatukat, s a fullánkjukat sérülés nélkül vissza tudják rántani. A szúrás helyén perceken belül duzzanat, vérbőség, fájdalom keletkezik. A csípés könnyen elfertőződhet, hiszen a darázs elhullt állatokból táplálkozik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A méhek már barátságosabbak, lássuk be! Ők segítik elő a növények beporzását, és állítják elő a mézet, méhviaszt. Nagyon sok fajuk él hazánkban és a szúrási hajlamuk eltérő, de nem olyan agresszívek, mint a darazsak. A méhek azok, amelyek, ha gerinces élőlényt csípnek meg, nem tudják visszarántani a fullánkjukat, ami a potroh végével leszakad, ezért elpusztul az állat. A csípésük után helyi duzzanat, bőrpír, viszketés, néhány perces fájdalom alakul ki.

meh

Amilyen kicsik ezek a rovarok, annyira veszélyesek lehetnek, ezért a meleg hónapokban nagyon oda kell figyelni a velük való esetleges találkozás következményeire!

Forrás: Egészségtükör, Webbeteg
Fotók: hirado.hu, Agronaptár, Egészségtükör

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük