EseményekHírekMotorverseny

Minden fontos információ a 2025 Dakarról

A hatodik szaúd-arábiai Dakar Rally 2025 január 3. és 17. között kerül megrendezésre a Bisha és Shubaytah közötti szakaszon.

A Dakar mezőnye 2020-ban fedezte fel Shubaytah-t. Az Üres Negyed hatalmas sivatagának kapuja az elmúlt két kiadás során visszatért, mint a dűnék tengerének egyre merészebb felfedezésének alaptábora. Ezúttal Shubaytah jelzi a kaland végét, mint egy jelzőfény, amely a versenyzőket a kijárat felé vezeti.

A két napra osztott hosszú szakasz koncepciója, amelynek során a versenyzőknek a sivatagban szétszórtan elhelyezkedő, csupasz bivakok egyikében kell éjszakázniuk, nagy sikert aratott a versenyzők és a nézők körében egyaránt, valamint fokozta a drámaiságot és káoszt teremtett a címért küzdők között. Ugyanennek az ötletnek egy feljavított változata tér vissza a 2025-ös kiadásra, most 950 km-es távon és változatosabb terepen. A versenyzők és a csapatok a nyitó héten néznek majd szembe ezzel a kihívással.

Ahogy telik az idő, az egykor újnak tűnő dolgok a nosztalgia rózsaszín ködébe vesznek. Ennek következtében természetes, hogy négy évvel a rendszeres verseny elindítása után a “vintage” járművek új generációja robbant be a Dakar Classic színpadára. Mostantól kezdve a versenyen a 2000 és 2005 között regisztrált autók és teherautók vehetnek részt.

Az 1000-es küldetés elindítása egy tesztkörnyezetet biztosított körülbelül tíz jármű számára, hogy a Dakar tájain teszteljék a legmodernebb alternatív technológiákat, és minden nap a jelenlegi lehetőségeiknek megfelelő távolságot tegyenek meg. A sivatagi laboratórium 2025-ben tér vissza, egyre több olyan projekttel, amelyek célja a rali-ralik jövőjének megteremtése.

További információ

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük