Hírek

Szerelő nők a falon

sarahlyon08 1A tavalyi falinaptár sikerén felbuzdulva, az amerikai fotográfus és motorszerelő, Sarah Lyon 2008-ra újabb kiadással jelentkezik. Ismét 14 hónapra való képanyagot gyűjtött össze, hogy bemutassa ezeket a férfias mesterséget űző nőket saját környezetükben.

A naptárban minden egyes hölgyről több fotó is megjelent, mellette jelenlegi munkahelyük neve. Rövid életrajzukban mindannyian megemlítik, hogyan sodorta őket a sors egy ilyen szokatlan szakma közelébe. A naptárban – ahogy a korábbiban – nem csupán motorkerékpár szerelő nők fotóit láthatjuk. Van köztük autó-, helikopter-, dízel busz-, teherautó- és kerékpárjavító műhelyben dogozó nő is.

A szenvedélyes motoros, Sarah Lyon számára a 2007-es nyár ismét azzal telt, hogy bejárta az amerikai államokat 1977-es BMW R100S motorkerékpárja nyergében, és személyesen kereste fel a naptárja szereplőit. Három hónap alatt így összesen 12 000 mérföldet (kb. 22 200 km) tett meg. Az utazás rövid története szintén megtalálható a naptárban, néhány extra fényképpel együtt.

Az első naptár elkészítéséhez Sarah-nak elég volt 6 000 km-t motoroznia 2006-ban 1978-as Yamaháján. A pozitív visszajelzések hatására azonban elhatározta, hogy továbbra is mindent megtesz majd, hogy a világ minden tájára eljuttassa a naptárt. Ezzel kívánja inspirálni mindazokat a nőket, akik eddig nem mertek belekezdeni valamibe, amiről azt gondolták, hogy a társadalom nem nézné őket jó szemmel.sarahlyon08 2sarahlyon08 3

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük