HírekMotorokMotorozás

A Ducati Diavel V4 nyerte a “Best of the Best” Red Dot Award 2024 díjat

Tudjuk, mire gondolsz: Más motorkerékpár-gyártók is elnyerték a díjat, így nem tűnik felhígultnak? Nos, a Ducati Diavel V4 által kapott különleges elismerés kiemeli a többiek közül, hiszen a hivatalos cím: “Red Dot Award 2024: Best of the Best”.

Ez a díj a Ducati számára a legutóbbi a sorban, amely a 2013-as 1199 Panigale, a 2016-os XDiavel és a 2019-es Diavel 1260-as Diavellel kezdődött.

A Diavel V4 a power cruiser (bár a Ducati nem nevezi így) esszenciája, kiemelve az izmos és agresszív jelenlétet, beleértve az öt küllős, megmunkált könnyűfém hátsó kerékre szerelt masszív 240 mm-es hátsó gumiabroncsot. Aztán ott van a négy kipufogóvég, amelyek úgy vannak elrendezve, mint egy forgó ágyú csövei. De az olasz motorkerékpárokra jellemzően nem csak izomból van, hanem elegáns vonalaiban is szépség rejlik.

És ne feledkezzünk meg a Granturismo V4-es motorjának szemkápráztatóan lágy motorhangjáról sem. A motor mégis kiválóan kezelhető még a kanyargós utakon is, amelyek megbüntetik a hanyagul vezetett sportmotorokat.

A 2024-es Red Dot Award csak egy ilyen elismerés a Ducati V4 számára. Más elismeréseket is kapott, mint például a Good Design Award, amely a legrégebbi globális elismerés a formatervezés területén, emellett a German Design Award 2024 különdíját is megkapta, amelyet a Német Formatervezési Tanács ítélt oda.

Az 1955-ben alapított Red Dot-díj a legeredetibb és legérdemesebb stílus- és innovációs javaslatokat díjazza. A díjat a terméktervezés, a kommunikációs design és a designkoncepciók szakértőiből álló zsűri ítéli oda, akik idén a Diavel V4-nek adták a Red Dot Award 2024 fontos címét: “Best of the Best” címet, a verseny legmagasabb elismerését, amelyet kizárólag olyan alkotásoknak tartanak fenn, amelyek képesek új mércét állítani a referencia-ágazatban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A 2024-es Red Dot-díj átadására június 24-én kerül sor Németországban, az esseni Aalto Színházban. A díjazottakat a szintén Essenben található, az UNESCO világörökség részévé vált Zollverein-i Red Dot Múzeumban állítják ki.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük